Новини от Пловдив » България » Бойко Рашков и ДПС се скараха за общуването с бандити
България Важно Избори 2024 Политика

Бойко Рашков и ДПС се скараха за общуването с бандити

Бойко Рашков

Високо напрежение между Бойко Рашков и депутатите от ДПС кой общува с бандити. Това стана в комисията за аферата в Митниците, съобщи news.bg.

Всичко започна кротко до един момент. Многократно Стефан Димитров е посещавал МВР. Това стана ясно от изслушването на бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров. Той влизал от транспортния вход и бил посрещан от шофьора на Бойко Рашков. Нямало практика да се влиза от този вход. Но и други лица го ползвали. Така пропускал възможността да бъде записан сред посетителите в МВР.

Не познавам това лице, каза Тодоров, който не знае дали Димитрови са подавали сигнали до вътрешния министър Бойко Рашков. Често посещавали ГДНП и ходили при началника тогава. Посещавали и КАТ, и началника Тенчо Тенев. Стефан Димитров е бил и на банкет на КАТ в хасковската местност Кенана, където присъствал и Тенчо Тенев.

През пролетта на 2022 г. Димитров изразил притеснения, че го следят и е извършена проверка. Петър Тодоров познава Недан Хаджиев, за когото се смята, че Асен Василев е лобирал през Калин Стоянов. Имало сигнали срещу Хаджиев за съпричастност към контрабандните канали. Назначен е за шеф на полицията в Хасково по разпореждане на Бойко Рашков. През пролетта на 2022 година разбрал, че семейство Димитрови са обект на разработка на ДАНС.

Бойко Рашков се включи и сподели, че е питал Окръжна прокуратура-Хасково за Димитрови и там нямали данни за тяхна противозаконна дейност. Бившият вътрешен министър хвана комисията в нарушение на закона за СРС, тъй като Тошко Йорданов в началото на заседанието обясни, че чрез СРС е прихванат разговор с участието на Асен Василев. Изобщо няма да мълча, когато се извършват закононарушения, заяви Рашков.

Йордан Цонев от ДПС се ядоса на назидателния тон на Бойко Рашков, а и се оказа обиден.На какво ще ни учи, попита Цонев. На нетърговия по време на изброи, отговори му депутатът от ПП-ДБ. Вие сте в основата, обърна се той към Цонев. Хамид Хамид пък го обвини, че не разбира от право и го обвини в некомпетентност. Цяла България го водя да купонясва с всички бандити, заяви той и настоя да е по-скромен.

Адвокат неграмотен, отговори му Бойко Рашков. Според него комисията е цирк. Депутатът от ПП-ДБ показа повода, по който за пръв път Стефан Димитров е отишъл при Бойко Рашков, а именно за смачкано от прокуратурата разследване за подкуп от страна на Мирослав Найденов- бивш министър на земеделието в кабинет на ГЕРБ, а Бойко Борисов е натискал свидетел по делото, докато се откаже от показанията си. Рашков е възложил проверка на сигнала.

Въпросното дело, по думите му, е било смачкано и лично било при Иван Гешев. Горещият картоф такива като Петър Тодоров, не могат да поемат, обвини той бившият главен секретар на МВР. Само в Хасково 28 000 избиратели били подготвени за търговия заедно с парите, такива данни му носели Димитрови. Върша вашата работа, подчерта той и настоя да не се губи парламентарно време с празника за рождения му ден. Вие приключихте комисията, обявявайки предварително резултатите от нейната работа, каза Бойко Рашков и напусна заседанието.

Напрежение между Бойко Рашков и журналиста Николай Караколев възникна преди изслушването по повод писанията на репортера за аферата с Митниците. И социалиста Румен Гечев се ядоса, че Караколев му пречи да разговаря с бившия вътрешен министър.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...