Новини от Пловдив » България » Елена Йончева: Приемам номинацията на ДПС като признание за постигнатото от мен в ЕП
България Важно Избори 2024 Политика

Елена Йончева: Приемам номинацията на ДПС като признание за постигнатото от мен в ЕП

Елена Йончева

Приемам номинацията на ДПС-Благоевград да участвам в кампанията като кандидат за евродепутат като признание за всичко, което съм постигнала в Европейския парламент за България, коментира за БТА Елена Йончева и благодари за това на структурата на Движението.

„Както неведнъж съм казвала публично, решението дали ще се кандидатирам зависи от това дали ще мога да продължа битките, които съм водила през последните пет години за страната си и дали ще получа подкрепа за това, а именно – спиране на безконтролната миграция; спиране на трафика на хора(каналджийството); работещи мерки срещу корупцията на национално и на европейско ниво; защита на журналистите от цензура и политическо преследване“, отбеляза Йончева.

Според нея, като евродепутат, тя е успяла да направи пробив по редица теми.

„Водих преговори по цялостното законодателство в Пакта за миграция като председател на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше приет. Той отменя несправедливия за България Дъблински регламент. И ще спомогне за намаляване на безконтролната миграция. Отстоях включително и предложението, което да гарантира прозрачност на медийната собственост и финансиране, защитата на журналистите от цензура“, посочи тя.

В настоящия Европарламент Елена Йончева е депутат от БСП в Групата на на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент./ПловдивПрес

Още новини по темата

ДПС – Благоевград номинира Елена Йончева за евродепутат

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...