Новини от Пловдив » България » Изслушват здравния министър заради разпространението на коклюш в страната
България Важно Здраве

Изслушват здравния министър заради разпространението на коклюш в страната

Комисията по здравеопазването ще изслушва служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ Иванка Динева и на директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. Изслушването е във връзка с нарастващото разпространение на коклюш в страната и наличието на смъртни случаи при деца.

Според данните за последната седмица, потвърдените случаи на коклюш са скочили с над 50%. Два от всеки три случая са установени в София, сочат още данните на Националния център по заразни и паразитни болести.

През изминалата седмица в лаборатория са потвърдени нови 112 случая на коклюш, което прави общият им брой 317. За същия период на миналата година те са били едва 4.

В края на миналата седмица бяха потвърдени два смъртни случая при деца. Две бебета от Кюстендилско починаха от опасното инфекциозно заболяване. Новородените са били под възрастта, на която се поставя първата доза от ваксината дифтеткок./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...