Новини от Пловдив » България » И Средна европейска класа напуска ПП-ДБ
България Важно Избори 2024 Политика

И Средна европейска класа напуска ПП-ДБ

Константин Бачийски

Още една партия напуска ПП-ДБ – след Зелено движение, и Средна европейска класа обяви, че няма да участва на предстоящите избори с ПП-ДБ и напуска обединението.

„Основната причина е нашата твърда и последователна политика срещу порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС. Повече от 12 години сме последователни в нашите действия“, обясни пред БНР председателят на партията Константин Бачийски.

„Продължаваме промяната“ като проект през 2021 г. беше създаден като алтернатива на този порочен модел, напомни той.

„През последните 3 парламентарни избора, които се проведоха през 2021, 2022 и 2023 г. ние твърдяхме, че ще бъдем алтернатива на това управление, но малко след това видяхме, че направихме взаимодействие първо с ГЕРБ, в последствие се оказа и с ДПС“, коментира още председателят на Средна европейска класа.

Бачийски подчерта, че в момента трябва да се прави ново коалиционно споразумение (бел. ред. с ПП-ДБ) за влизане в следващия парламент. „Изпълнителният съвет на Средна европейска класа трябваше да гласува решение за присъединяване към коалицията или не. Заради тези и някои други фактори, свързани с неща, които се случиха по време на това управление, Изпълнителният съвет взе решение да не бъде част от бъдещото коалиционно споразумение“, обясни той.

По думите му по линията ГЕРБ-ДПС има разлом на разбирането какво е допустимо и какво не е. Според него наличието на министри и зам.-министри, които не са от ПП-ДБ, в предишния кабинет е дало възможност да се възстановят някои порочни модели.

Крайната цел на ПП-ДБ вероятно е една и съща с нашата, но пътят, по който се постига тази цел, вероятно е различен, коментира още Бачийски.

Изпълнителният съвет на партията още не е взел решение дали ще участва на предстоящите избори в рамките на друга коалиция или въобще няма да се включи в тях./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...