Новини от Пловдив » Важно » Кралят на Норвегия ограничава официалните си дейности поради заболяване
Важно Свят

Кралят на Норвегия ограничава официалните си дейности поради заболяване

Кралят на Норвегия Харалд Пети ще намали трайно официалните дейности, в които участва, поради заболяване, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на кралския дворец.

По време на почивка в Малайзия през февруари 87-годишният Харалд Пети, най-възрастният жив монарх в Европа, влезе в болница заради инфекция. По-късно му бе поставен пейсмейкър, за да компенсира слабия му сърдечен ритъм.

Днес Харалд пое отново задълженията си след почти двумесечно отсъствие. Той изключи възможността да се откаже от престола, заявявайки, че ще спазва кралската клетва до края на живота си.

„Кралят ще направи промени в програмата си в бъдеще, съобразявайки се с възрастта си. Това ще доведе до трайното намаляване на броя и обхвата на дейностите, в които той участва“, се казва в изявление от двореца.

Крал Харалд Пети не се е появявал публично отпреди заминаването си на почивка през февруари. Той се върна у дома в началото на миналия месец с медицински самолет. Престолонаследникът – принц Хокон – изпълняваше задълженията на баща си в негово отсъствие./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...