Новини от Пловдив » България » Последна сесия на ЕП – каква е равносметката на българските евродепутати
България Важно Политика Свят

Последна сесия на ЕП – каква е равносметката на българските евродепутати

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментират Илхан Кючюк от АЛДЕ, Ангел Джамбазки от ЕКР, Петър Витанов от Прогресивен арианс на социалистите и демократите, Радан Кънев от ЕНП и Андрей Ковачев от ЕНП в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Андрей Ковачев каза, че мандатът е бил изпълнен с огромни предизвикателства. Той обясни, че е участвал в изграждането на Европейския здравен съюз, отделянето на средства за определени лекарства, защита на потребителите с въвеждане на единното зарядно, защита на българските общности извън България. Ковачев допълни, че другата тема, с която е бил ангажиран, е миграцията. Той посочи, че и първата стъпка за Шенген е направена.

Ангел Джамбазки посочи, че европейският елит се е опитал да направи живота на хората в България по-труден. Той заяви, че миграцията е важен проблем, а Европа вече е пълна с мигранти, които не уважават ценностите на континента. Джамбазки посочи, че България не е влязла изцяло в Шегнен, а също така се прави опит „България да бъде превърната в преливник за мигранти“.

Радан Кънев заяви, че е бил основният докладчик по най-голямото Екологично досие на Европа, което регулира токсичните емисии. „Това са основните и преките отровни емисии на всички големи индустрии на континента“, поясни евродепутатът. Той каза, че в настоящия парламент депутатите са успели да покажат, че България може да има много по-голяма тежест при вземане на решения.

Илхан Кючюк посочи, че българските действия за пълноправното ни членство в Шенген и влизането ни в еврозоната са от изключителна важност и трябва да продължат. Той подчерта, че други важни акценти са конкурентоспособността, сигурността и европейската солидарност.

Петър Витанов обясни, че по основните национални въпроси всички са постигнали пълен консенсус. Той подчерта, че от огромно значение за мандата е била европейската солидарност, особено по време на пандемията от COVID-19. Други важни акценти били възстановяването на икономиките и Планът за възстановянане и устойчивост. Той посочи, че е участвал и в Закона за изкуствения интелект./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...