Новини от Пловдив » Бизнес » Екология » Третокласници от Пловдив отбелязаха Деня на Земята с цветни послания
Важно Градът Екология Пловдив Пловдив Важно

Третокласници от Пловдив отбелязаха Деня на Земята с цветни послания

Експерти от Дирекция „Опазване на околната среда“ при Община Пловдив и „Булекопак“ АД, посетиха една от зелените класни стаи в Пловдив, обособени по проект на МОСВ. Домакини бяха третокласниците от НУ „П. Р. Славейков“, които пожелаха да отбележат Деня на Земята на открито.

Еколозите проведоха открит урок на тема „Разделното събиране и рециклиране на отпадъците“ и показаха на децата как това може да бъде съчетано с грижата за Земята и животните.

Урокът протече под формата на приятно поднесена теория, забавна игра на асоциации и викторина, в която децата активно се включиха и демонстрираха любопитни енциклопедични извънкласни познания за планетата Земя, за процесите, с които я увреждаме, както и за многобройните начини, с които всеки от нас може да допринесе за нейното опазване и възстановяване.

Третокласниците веднага показаха какво са научили за цветните контейнери, как предварително да подготвят отпадъка и къде трябва да се изхвърлят различните видове отпадъци – пластмасови, хартиени и опаковъчни материали. За учениците бе интересно да узнаят как една обикновена кутийка от сокче се превръща от лъскава търговска опаковка в отпадък, който може да се използва като ресурс за производство на съвсем нов продукт. Петдесет малчугани осъзнаха своята важна роля в този процес и си обещаха никога да не забравят колко много се нуждае Земята от нашата ежедневна грижа и любов. Преди края на открития урок на децата бе демонстрирана и временно позиционираната в двора на училището вендинг машина „Грижа за животните“.

Всеки от малчуганите с домашен любимец куче изхвърли в машината празна пластмасова бутилка, а т.нар. кучемат се отблагодари с доза гранулирана храна, с която детето да зарадва кучето си или квартално бездомниче. Възхитени от възможността да комбинират разделното събиране на отпадъци с грижата за животните, децата пожелаха вендинг машината да погостува при тях и в следващите няколко дни.

В края на урока те отправиха своите „цветни“ послания към връстниците си по целия свят: „Децата срещу пластмасата!“ и „Обичаме животните!“.

За усърдието си учениците получиха индивидуални награди, предоставени от „Булекопак“ АД и „Ойл рециклейшън“ АД, с които ще могат да поддържат и надграждат познанията си и ще ги споделят със своите приятели и семействата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...