Новини от Пловдив » Градът » 145 безплатни читателски карти за 145 години НБ „Иван Вазов“
Градът Култура Общество Пловдив

145 безплатни читателски карти за 145 години НБ „Иван Вазов“

През 2024 година се навършват 145 години от основаването на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив. По този повод през цялата година Библиотеката организира поредица от мероприятия – ревюта на книги, представяния на автори, литературни срещи, концерти.

Акцент в празничната година ще бъде инициативата „145 безплатни читателски карти за 145-годишнината от създаването на Библиотеката“.

„В периода между светлите празници Великден и Коледа ще подарим на пловдивчани и гостите на града поредица от библиотечни турове под надслов „За Библиотеката от първо лице“. Туровете ще се провеждат веднъж месечно, като любителите на книгата и четенето ще имат възможността да се запишат за тях, за да чуят разказите на библиотекарите от различните отдели за личните им преживявания, свързани с тяхната работа, кратка история на Библиотеката и какъв е пътят на книгата до читателя. В края на всяка една от тези своеобразни екскурзии участниците ще могат да получат едногодишна читателска карта безплатно“, обявиха от културната институция.

Началото на инициативата ще бъде поставено в началото на месец май, като по този начин Библиотеката ще стане съпричастна и към Националната библиотечна седмица. Първият от поредицата библиотечни турове ще се проведе на 16 май от 10:30 часа. Предварителното записване е на e-mail: tonova@libplovdiv.com
За повече информация и записване следете страниците на НБИВ в социалните мрежи и новините в сайта на Библиотеката./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...