Новини от Пловдив » България » Поставят човек за свръзка с ДАНС във всеки стратeгически обект
България Важно Общество Политика

Поставят човек за свръзка с ДАНС във всеки стратeгически обект

Служебният кабинет прие на днешното си заседание промени Правилника за прилагане на Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), приет с Постановление на Министерски съвет от 2008 г.

С промените се предвижда да бъде определена точка за контакт от страна на ръководителите на стратегическите обекти и възлагащите или извършващите стратегически дейности с представителите на ДАНС при бедствие, инцидент или авария. Точката за контакт ще се използва и за осъществяване на работа, за извършване на конкретно възложена задача или за практическо обучение по Закона за професионалното образование и обучение, както и при контрол на организацията на охраната на обектите, включително при терористични заплахи.

Идеята е с промяната да се създадат достатъчно гаранции за бърза и своевременна координация между обектите, възложителите и изпълнителите на стратегически дейности и ДАНС, съобщиха от пресцентъра на МС.

Регламентира се и ред за достъп за представители на конкретни институции до стратегическите зони на стратегическите обекти и до зоните, свързани с изпълнение на стратегически дейности – за структури на наказателното производство, МВР, медицински специалисти и друг персонал от центровете за спешна медицинска помощ при бедствие, инцидент или авария. Въвежда се и ред за докладване в ДАНС в посочените случаи.

Намалява се също административната тежест, като няма да се изисква представяне на редица удостоверителни документи за достъп до други стратегически зони при наличие на издадени разрешения за достъп до класифицирана информация и при разрешения по Правилника за прилагане на Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...