Новини от Пловдив » Ботев » Жандармерия и полиция в Пловдив накрак за мача Ботев-ЦСКА
БГ Футбол Ботев Пловдив Пловдив Важно Спорт

Жандармерия и полиция в Пловдив накрак за мача Ботев-ЦСКА

ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност за двубоя между отборите на ПФК “Ботев“ – Пловдив и ПФК ЦСКА – София. Футболната среща ще се състои довечера от 18.45 часа на стадион „Христо Ботев“, а преди нея ще се състои и музикално мероприятие зад южната трибуна на стадиона (Сектор Б).

В тази връзка ръководството на ОД МВР Пловдив е предприело всички необходими мерки за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност. В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“.

Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града с  цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения. С оглед очакването за пристигането на около 2000 привърженици на гостуващия отбор, е създадена организация за съпровод и паркинг за автомобилите им: сборен пункт – път II-56 – паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут – път II-56 – бул. „Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“ – ул. „Димитър Ризов“, като на ул. „Димитър Ризов“ ще бъде обособен паркинг за превозните им средства.

Гостуващите фенове ще се придвижват към стадион „Христо Ботев“ по ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“, където ще заемат местата си на трибуната, предназначена за отбора гост. 

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион „Христо Ботев“ ще се извършват щателни проверки на всички посетители. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни  без пълнолетен придружител.

При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16.00 до 22.00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства в района на стадион „Христо Ботев“ в следните отсечки:

бул. „Източен“ – от кръстовището с бул.“Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул.“Санкт Петербург“;

ул. „Богомил“ – от кръстовището с бул.“Източен“, до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул.“Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

ул. „Димитър Ризов“ и продължение ул.“Цветан Лазаров“ – от кръговото кръстовище с бул.“Освобождение“, до кръговото кръстовище с ул. „Лев Толстой“.

Целта на всички  мерки за безопасност, предприети от ръководството на ОДМВР – Пловдив, е футболната среща да се превърне в един истински спортен празник, без инциденти и неприятни емоции.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...