Новини от Пловдив » Важно » Ето как изпратиха зрелостниците в Руската гимназия ВИДЕО и СНИМКИ
Важно Градът Образование Общество Пловдив Случка на деня

Ето как изпратиха зрелостниците в Руската гимназия ВИДЕО и СНИМКИ

ПловдивПрес

Тържествено беше изпратен днес Випуск 2024 на Руската гимназия в Пловдив. Зрелостниците чуха за последен път училищния звънец и се сбогуваха емоционално с любимите си учители.  По традиция учениците раздадоха награди на най-заслужилите според тях преподаватели, а носителят на наградата „Поглед отвъд хоризонта“ бе директорът на ЕГ „Иван Вазов“ Вихра Ерамян. „Благодаря ви! Завинаги сте в сърцето ми! На добър път!“, пожела тя на абитуриентите.

„Скъпи зрелостници, днес за последен път чухте училищния звънец, който 12 години организираше вашето ежедневие и постави края на предизвикателството и приключението, наречено „обучение в ЕГ „Иван Вазов““. От утре ще диктувате ритъма на живота си и ще трябва да го изпълвате с нов смисъл и съдържание. Вие ще определяте посоката, скоростта и целите на  своето пътуване. Пътят ви няма да е лек и утъпкан, съдбата често ще ви поднася изненади и ще е необходимо да вложите цялата си сила, воля, дух и способности, за да извоювате своите победи. Притежавате кураж да си поставяте високи цели, амбиция – да ги преследвате , знания, умения и интелект, за да ги постигате“, обърна се в словото си към зрелостниците директорът на ЕГ „Иван Вазов“.

Вихра Ерамян им пожела да продължат да вярват в чудеса, да бъдат дръзки и щастливи. „Да имате късмет, но да не разчитате само на него, защото повечето от нещата в живота са плод на нашите желания и избори. Бъдете откриватели, търсете вдъхновението, превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност! Не забравяйте, че само след 4 дни ви предстоят още важни изпитания – държавните зрелостни изпити! Вярвам във вас, желая ви здраве и успех“, каза Вихра Ерамян.

„Цели пет години от живота ни преминаха в ЕГ „Иван Вазов“. За мен лично, а и за целият ни випуск, постъпането в това елитно училище донесе както голяма радост, така и огромна отговорност. Изправихме се пред предизвикателството да покажем, че сме достойни за високите изисквания. Искам да изкажа нашата благодарност към ръководството на училището за осигурената спокойна атмосфера на труд, възпитание и взаимно уважение, както и за всестранната административна подкрепа,на която винаги можехме да разчитаме. Езикова гимназия „Иван Вазов“ е един истински стожер на знанието. Незабравими за нас ще останат учителите ни по отделните предмети. Ще ги запомним не само с умело поднесените знания, но и с тяхната всеотдайност и възпитателна работа“, каза в словото си една от абитуриентките.

Тя благодари на класни ръководители и преподавателите по чужди езици. „Предстоят ни нови житейски изпитания, висше образование, работа, семейство. Сигурни сме, че сме готови да ги посрещнем, защото тук ние се научихме на труд, отговорност и уважение.Скъпи наши учители, ще ни липсвате. С дълбока признателност ви казваме благодаря за всичко, което сторихте за нас. Знайте, че винаги ще ви помним и обичаме. За нас беше чест да бъдем ваши ученици“, каза момичето.

По традиция учениците раздадоха награди на най-заслужилите според тях учители.

Със сълзи и емоция те обявиха, че наградата „Пламъкът на вдъхновението“ получава преподавателят по български език и литература Илко Василев. Той остана безкрайно изненадан и също се просълзи. Зрелостниците го нарекоха „птицата, която ни мина път“. „Излъгахте ме, бяхте ми обещали, че няма да правим импровизации в сценария“, обърна се  той към водещите и благодари на Випуск 2024. „Обичам ви и ви желая птица да ви мине път и да сте високо, високо, където заслужава да бъде всеки един от вас. погледнете небето, не вярвайте, когато облаците скриват слънцето. Слънцето в душите ви е по-силно от всеки облак и всяко изпитание. Вярваме във вас и ви обичаме“, каза той.

На финала абитуриентите произнесоха стих от  песента „Клетва“ на Щурците от филма „Вчера“, текстът е на Владо Даверов.

„Кълна се! Попадне ли в беда един от нас/ Да му подам ръка и в лош за мене час/Заклех се!“.

Това се случва за първи път, но ще се превърне в традиция.

Накрая изпяха „Заедно“ на Графа, Орлин и Любо Киров, скандираха от 1 до 12  и пуснаха разноцветни балони.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...