Новини от Пловдив » Важно » Стефка Костадинова: Световният ми рекорд е на Пловдив
Важно Градът Общество Пловдив Пловдив Важно Спорт Спорт Важно

Стефка Костадинова: Световният ми рекорд е на Пловдив

В Деня на спорта олимпийската шампионка Стефка Костадинова гостува в Община Пловдив, където бе посрещната от кмета Костадин Димитров. На срещата присъстваха министърът на младежта и спорта Георги Глушков, зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов, зам.-кметът по финанси Женя Петкова, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов и общински съветници от всички групи.

„Градът ни е уникален с това, че тук се намира една от най-големите бази за развитие на спорта на Балканския полуостров – Гребният канал. В последните години имаме и подем в изграждането на редица спортни съоръжения“, коментира кметът Костадин Димитров.

„Винаги ще подкрепям спорта в Пловдив и ще заставам зад Вас. Моят световен рекорд не е само мой, той е на моето спортно училище „Васил Левски“ и на моя град. Той е наш – пловдивски“, заяви Стефка Костадинова.

За предстоящите летни олимпийски игри в Париж тя отбеляза, че в момента има 36 човека, които са покрили олимпийски квоти, като се очаква България да изпрати общо 42-ма спортисти.

Министър Глушков също отправи поздравления към кмета Костадин Димитров и всички присъстващи.

„Пожелавам още много радости на спортистите в Пловдив под Вашите грижи, защото всеки спортист, който е получил подкрепа от града и хората в него, помни това за цял живот“, подчерта министърът, който е първият българин, играл в NBA.

Всички общински съветници бяха категорични, че спортът има способността да обединява хората, независимо от техните политически пристрастия, и се обединиха около идеята развитието на спорта в града да продължи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...