Новини от Пловдив » България » ЦИК обяви обществена поръчка за бюлетините – 26 стотинки без ДДС за бройка
България Важно Избори 2024 Политика

ЦИК обяви обществена поръчка за бюлетините – 26 стотинки без ДДС за бройка

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви процедурата по договаряне и без предварително обявление на обществената поръчка за изработка на хартиените бюлетини и изработката на ролките за машинното гласуване за изборите 2 в 1 на 9 юни, предаде БНР.

Печатницата на БНБ по Изборен кодекс има изключителните права по отпечатването на бюлетините и ролките хартия за устройствата. За двете позиции по поръчката ще са необходими около 5 млн. лв. с ДДС.

Печатницата на БНБ ще трябва да изработи бюлетините за двата вида избори както за страната, така и за чужбина. За страната и за вота за депутати бюлетината е различна за всеки изборен район.

Общото прогнозно количество е 13 160 000. Конкретният брой за всеки вид избор е съобразно заявените тиражи от РИК.

Единичната цена на бюлетина е 0,26 лв. без ДДС, или общо 3 421 600 лв. без данъка, за всички необходими.

Освен това, печатницата трябва да изработи и прогнозно 40 000 броя ролки със специализирана хартия за отпечатването на бюлетините от машините, прогнозната цена на 1 ролка е 13,90 лв. без ДДС, или 556 хил. лв. за цялото количество.

Парите са предвидени по план-сметката за изборите, а сроковете за двете обособени позиции са кратки, подчерта секретарят на ЦИК Севинч Солакова.

„До 6-и юни тази година в страната за бюлетините и за ролките за двата вида избори и съответно – до 26-и май на хартиените бюлетини, съответно на ролките, в МВнР за секциите извън страната“, каза тя.

Печатницата вече разполага и с необходимата за ролките машина. Получена е информация за доставената машина и успешното стартиране на нейната работа за изработка на ролката с изискуемата от производителя на машините размер на шпулата.

Още една обществена поръчка обяви ЦИК – тази за обработката на протоколите на секционните комисии в районните комисии и в ЦИК. Прогнозната цена по тази обществена поръчка е 7 200 000 лв. без ДДС. С държавната фирмата, която по закон обработва данните – „Информационно обслужване“, ще се преговаря в понеделник.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...