Новини от Пловдив » България » В критично състояние е блъснатата от моторист пешеходка в столицата
България Важно Инциденти

В критично състояние е блъснатата от моторист пешеходка в столицата

Снимка: Велизар Чакалов, Фейсбук

В критично състояние е младата жена, която тази сутрин беше блъсната от моторист на пешеходна пътека в София, информира ЬTV.

Това съобщава началникът на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ доц. д-р Румен Попов, цитиран от пресцентъра на болничното заведение.

Инцидентът стана тази сутрин на бул. „Васил Левски“.

36-годишната жена е с изключително тежък вътречерепен кръвоизлив и контузия на мозъка. Претърпяла е спешна, животоспасяваща 3-часова операция, след която е поставена в медикаментозна кома.

„Направихме всичко възможно. В рамките на час жената беше приета в Спешно отделение, интубирана е още в Шокова зала, направен ѝ е скенер, след което веднага беше вкарана в операционната“, коментира д-р Попов.

„За съжаление състоянието й е изключително тежко и на този етап не могат да се правят никакви прогнози как ще се развие“, допълва още той.

Още по темата:

Моторист удари жена на пешеходна пътека в София

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...