Новини от Пловдив » България » Митничари извадиха $171 200 от бельото на украинка
България Важно Крими Регион Хасково

Митничари извадиха $171 200 от бельото на украинка

Снимка: Агенция "Митници"

Недекларирана валута на равностойност 447 663 лв. откриха на ГКПП „Капитан Андреево“ служители при проверка на три превозни средства. Нарушенията са разкрити в рамките на съвместната операция между Агенция „Митници“, ГДБОП, ГД „Гранична полиция“ и НАП с цел противодействие на контрабандата.

При един от случаите на пункта пристига автобус с турска регистрация. В превозното средство с шофьор – турски гражданин, пътували още втори водач и 34-ма пътници от Украйна през България за Турция. Всички те заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. При щателна проверка на превозното средство и лични прегледи на пътуващите се установява, че пет пътнички – украински гражданки, не са декларирали по надлежния ред пренасяната от тях валута. В дамските им чанти, в бельото и джобовете на връхната дреха на една от жените са били укрити щатски долари. Открити са съответно суми от 50 000, 40 000, 31 700, 30 000 и 19 500 щатски долара. Общото количество на установената недекларирана валута е 171 200 щатски долара с равтостойност 301 129 лв.

Само два дни след това недекларирана валута е открита в арматурното табло на шофьорската кабина на камион, пътуващ от Нидерландия през България за Ирак. В укритието е установен черен полиетиленов плик, съдържащ еврови банкноти в купюри от 100 и 200 евро. Открити са недекларирани общо 39 900 евро с равностойност 78 000 лева.

Снимка: Агенция „Митници“

При извършена митническа проверка на лек автомобил, с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция във фабрична кухина под кората на пода на багажника имало 34 300 евро, 800 щатски долара и 8 златни гривни с обща равностойност 68 534 лева. Според експертизата на вещото лице, откритите гривни са от 22-каратово злато.

По случаите са образувани седем досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура-Хасково- Териториално отделение – Свиленград.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...