Новини от Пловдив » България » Съдът остави в ареста тъщата на Пейо Пеев – Красимира Трифонова
България Важно Съд и Прокуратура

Съдът остави в ареста тъщата на Пейо Пеев – Красимира Трифонова

Софийският апелативен съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Решението на съда е окончателно. Според магистратите има доказателствата, които подкрепят тезата, че Трифонова може да е извършила престъплението, за което е обвинена. Разпитани са и много свидетели.

Защитата поиска да бъде направена съдебномедицинска експертиза, за това дали Трифонова може да престоява в ареста, заради влошено здраве. Това искане бе отхвърлено.

Пред съда жената каза, че е невинна и не е извършила убийството. В емоционалната си пледоария, Трифонова каза, че няма общо с това престъпление.

„Не съм влизала в тази кола. Възпитана съм да спазвам законите. Не се провеждат никакви следствени действия с мен. Всичко, което става е еднопосочно като действия и се интерпретира срещу мен. Трябва да бъде разширен кръгът на заподозрените. Срещу мен и близките ми действа престъпна организация за покушения. Има заплахи и насилие да отнемат деца. Това са заплахи за националната сигурност. Жертви на тази организация се свързаха с мои близки и разказаха какво се случва. Използват се фалшиви свидетели срещу мен“, каза Трифонова.

Преди няколко дни друг съдебен състав на първа инстанция записа в мотивите си, че има данни, според които може да се направи предположение, че Трифонова е извършила това, за което е обвинена. Освен това може да се смята, че ако е на свобода, тя може да извърши престъпление, пише dariknews.bg.

Припомняме, че мъжът беше убит през януари. За престъплението бяха задържани две жени – съпругата на убития Габриела Славова-Пеева и нейната майка Красимира Трифонова. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит обгорен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...