Новини от Пловдив » Без категория » Иванка Киркова връчи наградите на РУО-Пловдив на педагози, митрополит Николай даде благословия СНИМКИ и ВИДЕО
Без категория Важно Градът Образование Общество Пловдив Случка на деня

Иванка Киркова връчи наградите на РУО-Пловдив на педагози, митрополит Николай даде благословия СНИМКИ и ВИДЕО

Иванка Киркова връчи Специалната награда на РУО на Екатерина Тошкова - учител по религия в ОУ "Кочо Честеменски"

Галина ГЕОРГИЕВА

Начилникът на РУО Иванка Киркова връчи годишните награди на Регионално управление на образованието – Пловдив. Тържествената церемония се  проведе в Малката базилика, където отличията получиха 10 учители и директори. Специалната награда на РУО-Пловдив  беше дадена на Екатерина Живкова Тошкова – учител по религия в ОУ „Кочо Честеменски“ в Пловдив.

Екатерина Живкова Тошкова – учител по религия в ОУ „Кочо Честеменски“ в Пловдив.

На тържеството бяха раздадени и грамоти „Неофит Рилски“ – най-голямата награда, която се присъжда от МОН на изявени учители, директори и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна професионална работа. С приза бяха отличени 19 педагози.

Наградата на РУО – Пловдив се присъжда за доказан висок професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност и за постигнати значими резултати в процеса на обучението, възпитанието и социализацията на деца и ученици в институциите в системата на предучилищното и училищнтото образование в Пловдив и областта.

„Избрахме мястото не случайно. Днес тук ще срещнем историята с бъдещето в един миг от настоящето, който се надявам да остави красив спомен у всички нас. Вие сте достойна част от бъдещето, защото сега носите отговорната задача да създадете здрави духовни основи на поколението, което да бъде високо образовано, градивно и успешно“, каза водещата Антоанета Кръстанова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия.

Сред гостите на тържеството бяха Пловдивският митрополит Николай, областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев, началникът на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова,  областният координатор на Синдиката на българските учители Петранка Калоферова, председателят на регионален синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Цило Нейчев и други.

Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова

„Днес е паметен ден за мен. След известна пауза отново съм сред вас, обградена от толкова много приятели и съмишленици. Вълнувам се, защото в навечерието на 24 май сме се събрали да ви поздравим и да благодарим за вашия труд. Скъпи, мои колеги, вие сте мотиватори, хората от които зависи бъдещето на нашите деца. Нищо друго няма да има значение, ако ви няма вас. Поздравявам ви за цялата отдаденост към вашите ученици, работата ви и посвещаването на професията „учител“. Всички, които сте тук , в тази зала, сте важни за нас и цениим усилията ви“, обърна се към присъстващите началникът на РУО-Пловдив Иванка Кикрова. Тя поздрави наградените и им пожела успехи.

Пловдивският митрополит Николай

В словото си митрополит Николай първо поздрави с „Христос воскресе!“, а след това акцентира на делото на светите равноапастоли Кирил и Методий. „Учителската професия е божествено призвание, както е апостолското служение. Апостол означава пратеник. Вие сте пратеници да сеете върху чистата духовна почва на детските души семената на истината, доброто, на словото Божие, на  добродетелите. Вярвам, че сеете доброто и полезно знание“, каза пловдивският митрополит. Той похвали ръководството на РУО, че сред наградените има и учител по религия.

„Освен високо образование, на нашата младеж трябва да се даде и добро възпитание. Какво лошо има в това децата, учениците да знаят десетте божи заповеди? Да знаят, че е грях да се лъже, краде и убива. Когато говорим за история, настояще и минало – и друг път съм казвал, че ако си представим България като едно доброплодно дърво на 1300 години, много е важно всички ние, тружениците на духа и доброто знание, да бдим над това да не се отдели това дърво от кореновата система, защото при един лек полъх, ще рухне. Кореновата система на нашата нация и държава е в светата православна вяра, нашата писменост, с кояо се гордеем, че „и ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“, цитира той част от Вазовата ода „Паисий“. „Дерзайте! Бог да ви помага!“, благослови митрополит Николай преподавателите.

„Мисията ви като учители е силна. Във вашите ръце е бъдещето на нашата страна! Дерзайте, бъдете силни“, пожела и областният управител Илия Зюмбилев.

Иво Ефтимов- регионален мениджър на банка ДСК, която е спонсор на наградите на РУО тази година, сравни учителите с будители и светци. „Зад вашето дело стоят имената на Кирил и Методий, Отец Паисий, Ботев, Левски и всички онези будители, чиито имената са изписани на нашите училища“, каза той.


Иванка Киркова връчи Специалната награда на РУО на Екатерина Тошкова – учител по религия в ОУ „Кочо Честеменски“

Специалната награда на РУО-Пловдив получи Екатерина Живкова Тошкова – учител по религия в ОУ „Кочо Честеменски“ в Пловдив. Тя е магистър по богословие, един от първите учители по регилия. Вече 28 години преподава предмета, както в начален, така и в прогимназиален етап. През настоящата година има сформирани 12 групи, които включват 262-ма ученици. Базов учител е на студенти от Духовната академия „Св.св. Кирил и Методий“ в Пловдив. Изготвя и реализира уроци и сценарии за пресъздаване на библейски сюжети, които подпомагат религиозното обучение и възпитание на децата и учениците в страната и чужбина. „Чест е за мен, че получавам тази награда в навечерието на 24 май“, каза Екатерина Тошкова и благодари на РУО-Пловдив, на митрополит Николай и на директорката на училището Златка Алдженаби. Учителката цитира думите на митрополит Климент Търновски (Васил Друмев) – „Има Православие, има български народ, няма Православие, няма български народ“.

Ето наградените в категория „Педагогически специалист“:

Галя Костадинова Бойчева – учител по музика в ДГ „Осми март“, Пловдив

Даниела Николова Говедарска – старши учител в начален етап ОУ „Христо Ботев“, Раковски

Магдалена Иванова Мъглижанова – ПГ по електротехника и електроника, Пловдив

Светла Николова Иванова – учител по английски език в СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Пловдив

Маргарита Димитрова Костова – учител по география и икономика в СУ „Св. Софроний Врачански“, Пловдив

Екатерина Живкова Тошкова – учител по религияв ОУ „Кочо Честеменски“, Пловдив

Ето наградените в категория „Директор“:

Ваня Неделчева Христова – директор на ДГ „Първи юни“, Карлово

Кристина Николова Колешева-Йончева – директор на ДГ „Буратино“, Пловдив

Марияна Ангелова Найденова – директор на ОУ „Алеко Константинов“, Пловдив

Цветелина Николова Велкушанова – зам.-директор по учебната част м ПГ по битова техника, Пловдив

Ето кои педагогически специалисти от Пловдив и областта са удостоени от МОН с грамота „Неофит Рилски“:

Ангел Минчев Ненов – учител в ОУ „Иван Вазов“, Калояново

Ани Стоянова Пепеланова – учител в ДГ „Таня Савичева“, Пловдив

Биляна Николова Хаджиева -старши учител в ОУ „Христо Смирненски“, Стамболийски

Божидара Димитрова Илиева – ръководител направление ИКТ в СУ „Любен Каравелов“, Пловдив

Велка Иванова Славова – старши учител в СУ „Св. Патриарх Евтимий“, Пловдив

Веска Славчева Крайчева – хореограф в СУ „Константин Величков“, Пловдив

Владимир Енев Буров – старши учител в СУ Никола вапцаров“, Пловдив,

Димитър Василев Петров – директор в ОУ „Христо Ботев“, Ръжево Конаре

Елена Иванова Линева- главен учител в ОУ „Княз Александър I“, Пловдив

Елена Николова Костадинова – старши учител в ОУ „Райна Княгиня“, Пловдив

Емил  Кръстев Начев – директор на Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“, Пловдив

Лилия Иванова Лукина- топчийска – зам.-директор на ОУ Алеко Константинов“, Пловдив

Маргарита Андонова Енчева -зам.-директор в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование, Пловдив

Милена Николова николова – старши учител в СУ „Христо проданов“, Карлово

Радосвета Костадинова Тенева – учител в ХГ “ Св.Св. Кирил и Методий“, Пловдив

Снежа Милчева Донева – старши учител в Център за подкрепа за личностно развитие- Общински детски комплекс, Пловдив

Фани Василева Въргова – старши учител в ПГ по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, Пловдив

Шенай Рамадан Юзер – старши учител в ПГ „Цар Иван Асен II“, Асеновград

Татяна Николаева Николова – учител в ОУ „Христо Смирненски“, Раковски

Велка Иванова Славова – старши учител в СУ „Св. Патриарх Евтимий, след като благодари за наградата,  припомни думите на Петко Славейков, че учителите държат бъдещето на своя народ в ръцете си. „Истинският учител е не онзи, който преподава днес, както го е правил вчера, а онзи, който се готви за утрешния ден и неговите предизвикателства“, каза още учителката.

Емил Начев също благодари на Иванка Киркова, както и на колегите си преподаватели в Хуманитарната гимназия. „Заедно се опитваме да продължим вековната традиция на нашите предци, които са поставили началото в Пловдив на честването на 24 май. Поздравявам ви с предстоящия празник, желая ви здраве и Господ да ви пази“, заяви директорът на гимназията.

Емил Начев – директор на Хуманитарната гимназия, получи грамота „Неофит Рилски“

Накрая церемонията завърши с химна на българската просвета – песента „ Върви, народе възродени“, изпълнена от ученици от 11.А клас на НУМТИ „Добрин Петков“, а залата се изправи на крака.

/ПловдивПрес

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...