Новини от Пловдив » Бизнес » КЕВР: Поскъпването на тока от 1 юли ще е около 2%
Бизнес България Важно

КЕВР: Поскъпването на тока от 1 юли ще е около 2%

Промяната в цената на тока от 1 юли тази година ще е около 2%. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов. Той призова да се спре със спекулациите относно цената на електроенергията.

„Българските граждани да не изпитват тревога и притеснения от цената, която ще произнесем за първи юли. Тъй като експертите вече са очертали рамката, мога да ви кажа, че средното изменение на цената на тока от първи юли 2024, ще е около 2%. Все още се правят изчисления, затова не може с точност да се каже“, каза Иван Иванов.

Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Иванов посочи, че поскъпването с 2% е по-ниско от размера на инфлацията за изминалата една година, както и за последните години това е първия случай с толкова малка промяна в цената, съобщи БНТ.

Председателят на КЕВР увери още, че цената на тока от АЕЦ „Козлодуй“ ще остане непроменена през следващата година. Първоначалното заявление на АЕЦ „Козлодуй“ до КЕВР е предвиждало увеличение с 30%. Впоследствие обаче, то е оттеглено и в понеделник е постъпило второ заявление с цена – сходна до миналогодишната.

„Миналата година е искала цена 69,7 лв., тази година – 69,14 лв. След като се иска една и съща цена, прегледът, който направиха експертите на комисията, показва, че няма никакво основание КЕВР да се произнесе с решение за цена, различна от миналогодишната“, заяви Иванов.

Тази година цената на тока от АЕЦ „Козлодуй“ ще е с пренебрежимо малки отклонения, допълни той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...