Новини от Пловдив » Важно » 150 земетресения само за ден разлюляха Неапол
Важно Свят

150 земетресения само за ден разлюляха Неапол

Земетресение с магнитуд 4,4 е регистрирано в понеделник вечерта на дълбочина 2,5 километра край Неапол, Италия. До късно вечерта следват още трусове.

Според Националния институт по геофизика и вулканология в страната до днес са се случили 150 земетресения, като те са най-силните за последните 40 години.

Регионът около Неапол е известен със сеизмичната си активност.

След последните разлюлявания са се образували пукнатини в сгради, има и паднали части. Училища и фабрики остават затворени във вторник, а много жители трябва да прекарат нощта в приюти, коментират местните издания.

Достъпът до общинските гробища и рибната борса също е ограничен. 140 затворници са преместени в центрове за задържане на други места.

Службите за спешна помощ дежурят в района на Поцуоли. В този регион живеят 500 000 души. Много от тях напускат панически домовете си. Около 80 души прекарват нощта срещу вторник в преустроена в авариен център спортна зала.

Засега няма съобщения за пострадали или големи щети, но местните власти искат да бъдат сигурни в безопасността и обявяват, че ще проверяват сградите за риск от срутване.

Засегнатата зона е огромен активен вулканичен регион, който се намира на запад от вулкана Везувий. Там често се регистрират земни трусове, но през повечето време те са малки и едва уловими, пише bTV.

Кметът на Неапол Гаетано Манфреди коментира, че ситуацията е „под контрол, но земетресенията могат да продължат с месеци“.

„Важно е да останем спокойни. Вулканично изригване не е изключено, но според експертите е малко вероятно да има такова в близко бъдеще“, посочи той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...