Новини от Пловдив » България » Втори старт на делото за убийството на Филип на ул. „Гурко“ в София
България Важно Съд и Прокуратура

Втори старт на делото за убийството на Филип на ул. „Гурко“ в София

Темида
Темида

За втори път днес започва делото за катастрофата на ул. Гурко в София, където 15-годишният Филип Арсов загуби живота си,  предава БНТ.

Очакваме днес да бъдат изяснени всички обстоятелства около случая и най-накрая убиецът на Филип да получи заслужена присъда, която да послужи за превенция на всички тези, които сядат зад волана след употребата на алкохол или наркотици и каращи агресивно с висока скорост, коментира Николина Петкова, майката на загиналото момче.

Бащата на детето, Красимир Арсов, смята, че „нещата сякаш се връщат назад – цялата държавна администрация работи в посока престъпниците и убийците да не се чувстват зле. Унищожават се следи от местопрестъпление, забавят се разследвания, самото съдебно дело се забавя максимално.“

В знак на подкрепа сдружение „Ангели на пътя“ и партньори от неправителствения сектор организират автошествие в София под надслов „СТОП на беззаконието по пътищата“.

„На 8 юни ще има национален призив към всички депутати, че пътната безопасност трябва да е приоритет за тях. Темата остава табу за българските народни представители и всеки ден загиват невинни хора на пътя“, отбеляза Петя Иванова от сдружението.

Припомняме, че катастрофата се случи през септември миналата година. Смята се, че обвиняемият Петър Тодоров е карал с около 88 км/час, с 50 км/ч над допустимото в зоната. Неговата кръвна проба беше показала и над 2 промила алкохол.

На 25 април Софийският градски съд не е дал ход на разпоредителното заседание по делото за катастрофата. Причината – Нацко Дойчев, адвокат на близките на загиналия, не присъства на заседанието поради служебна ангажираност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...