Новини от Пловдив » България » Жълт код за опасно време и днес
България Важно Пазарджик Пловдив Регион

Жълт код за опасно време и днес

НИМХ предупреждава, че и за днес е обявен жълт код за опасни валежи в 13 области. Жълт предупредителен код за обилен валеж и гръмотевични бури е обявен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Видин, Враца, Монтана, Кюстендил, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.

Над 230 сигнала са получени след пороя с градушка, който се изсипа над София вчера.

Основната част от тях са за наводнени читалища, детски градини, приземни етажи, за запушени канализационни шахти и за паднали дървета и клони. Няма сигнали за бедстващи хора.

Екипите на пожарната са били извикани основно на територията на кварталите „Младост“, „Мусагеница“, „Дружба“, „Слатина“ и „Сухата река“. Отводнени са и обществени сгради и основни пътни артерии в София, които бяха наводнени от поройния дъжд. Мъжът, който беше ударен от мълния, е без опасност за живота, но е с изгаряния, съобщиха от болницата.

„На територията на София обстановката е нормална. В момента работим за отводняването на една сграда в район „Триадица“. Градският транспорт върви нормално. Всички над 230 сигнала за завирени участъци, наводнени детски градини, читалища, подлези – бяха обработени заедно с екипите на „Пожарна безопасност“. В момента са обработени над 45 сигнала от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“, така че за момента всичко е спокойно. Без електрозахранване има само два трафопоста с много малко абонати, които ще се възстановят“, каза Красимир Димитров, директор на Дирекцията „Аварийна помощ и превенция“ в СО.

Отводнен и измит тази нощ е транспортният подлез преди спирката „Света Анна“ по бул. „Цариградско шосе“ и движението по него е пуснато.

„Нивото на реките пада и ги наблюдаваме. Нивата им се вдигнаха вчера над 1,8 м. Повечето шахти са почистени, но при градушката листната маса влиза към дъждоприемните шахти“, обясни още Красимир Димитров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...