Новини от Пловдив » Важно » Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален стратегически приоритет
Важно Градът Избори 2024 Пловдив Пловдив Важно Политика

Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален стратегически приоритет

„Транспортът трябва да стане национален стратегически приоритет на България – това е заложено единствено в управленската програма на ГЕРБ-СДС. В Европейския парламент ще се боря за законодателство, което да даде максимално добро бъдеще за транспортния бранш“. Това заяви осмият в листата на ГЕРБ-СДС за Европейския парламент Николай Рашков на среща с ръководствата и екипите на водещи транспортни и логистични компании в Пловдив.

„Друг основен приоритет пред ГЕРБ-СДС е създаването на индустриални паркове, които ще концентрират усилията на държавата при изграждането на инфраструктурата и подпомагането на развитието на инвестиционни дейности“, каза пред присъстващите Деница Николова – заместник-министър на Министерството на регионалното развитие в две правителства на ГЕРБ и четвърта в пловдивската кандидатска листа за 50-то Народно събрание.

„По-ефективно образование за нашите деца е политика на национално ниво, която ГЕРБ-СДС ще следва след изборите на 9 юни. Това ще стане чрез създаването на по-добра образователна среда за децата и цялостна промяна в учебните програми, която да доведе до придобиване на умения, а не до наизустяване на уроците“, допълни Деница Николова=

На срещата присъстваха и адв. Георги Георгиев, трети в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС, областният координатор на ГЕРБ Костадин Димитров и инж. Атанас Ташков от ръководството на ГЕРБ-Пловдив.

„Основната ми задача в парламента ще е да довърша законопроекта за затягане на мерките за пътна безопасност – нещо, което е необходимо, за да се ограничат до минимум инцидентите и жертвите на пътя. Затова е нужна адекватна и ефективна система за контрол и наказания на нарушителите“, посочи адв. Георги Георгиев, трети в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС. По думите му част от средствата от санкциите трябва да отиват в бюджетите на общините, за да могат те да бъдат използвани за повече мантинели, прегради, пътна инфраструктура и по-добра защита на хората.

Областният координатор и кмет на Пловдив Костадин Димитров подчерта, че Пловдив получава 100 милиона лева от бюджета на държавата, благодарение на ангажимента на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Костадин Димитров допълни, че за 6 месеца напредъкът при процедурите за изграждането на Околовръстното шосе на Пловдив е повече, отколкото за 4 години. По думите му това ще помогне да бъде изведен автомобилният трафик извън Пловдив. Той припомни, че още на следващата сутрин след първия снеговалеж в Пловдив улиците са били чисти, за разлика от тези в София.

„Много е лесно да критикуваш, по-трудното е да решаваш проблемите. От 2006 г. съм в политиката и помня всяко нещо, което съм успял да променя към по-добро. Смятам, че всеки, който е на управленска позиция и е поел отговорност, трябва да решава проблеми, не да ги посочва“, каза още Костадин Димитров.

За да има повече решени проблеми, гласувайте на 9-ти юни с № 22 в бюлетините! За стабилна България в сигурна Европа!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...