Новини от Пловдив » Важно » Китайското посолство дарява 100 дървовидни божура на Пловдив
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно

Китайското посолство дарява 100 дървовидни божура на Пловдив

Посолството на Китайската народна република ще дари 100 дървовидни божура на Пловдив. Това стана ясно днес по време на среща между зам.-кмета по екология Иван Стоянов, директора на ОП „Градини и паркове“ Антон Георгиев и представители на посолството.

„Това е една прекрасна инициатива. Ние, като държава на розите, сме щастливи, че искате да си сътрудничим точно в тази сфера и съм сигурен, че това ще е повод допълнително да развием отношенията между нашите две страни“, заяви Иван Стоянов.

„Пловдив е прекрасен град и се надявам чрез тази инициатива да допринесем още повече за неговата красота. Както в България розата е неизменна част от производството на различни продукти, така и божурите в Китай се използват в козметичната и хранителната индустрия“, сподели съветникът по културните въпроси към посолството Гуан Син. Той допълни, че тази година се навършват 75 г. от установяването на дипломатически отношения между Китай и България и се надява те да продължат да процъфтяват – също като розите и божурите.

През септември се отбелязва един от традиционните китайски фестивали. Идеята е божурите да бъдат засадени именно тогава, веднага след като бъде определен подходящ терен.

На срещата присъстваха още представители на Аграрен Университет – Пловдив и на Института по декоративни и лечебни растения – София.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...