Новини от Пловдив » Бизнес » Туризъм » Локомотив на цар Борис III ще вози за Празника на розата от Пловдив до Казанлък
България Важно Карлово Пловдив Пловдив Важно Посоки Регион Суматоха Туризъм

Локомотив на цар Борис III ще вози за Празника на розата от Пловдив до Казанлък

Снимка: БДЖ

БДЖ и Община Казанлък организират специално пътуване с влак с парен локомотив за посетителите на Празника на розата в града на 31 май – петък, по маршрута Филипово – Карлово – Казанлък.

Избралите да се разходят до Казанлък с този влак ще имат изключително рядката възможност да пътуват с парния локомотив 03.12, който е истинска легенда в историята на България, дълбоко свързана със съдбоносни събития около семейството на цар Борис III. Aтракционният влак ще потегли от гара Филипово в 9,35 ч. и ще пристигне в гара Казанлък в 12,10 ч.

След пристигането в гара Казанлък пътуващите с влака ще имат достатъчно време да се разходят и да усетят атмосферата за Празника на розата. За гостите на града в Музея на розата, разположен в наситения с розов цвят парк „Розалиум“, ще има специално организирано творческо ателие за децата. Любителите на хапването могат да посетят и фестивалът на балканската култура и кулинария, който се провежда на стадион „Севтополис“.

Преди отпътуването на специалният влак от Казанлък на гарата ще започне и концерт на популярни български групи, което е част от пътуващия фестивал „Концерти на гарата“.

Композицията с парен локомотив ще тръгне от гара Казанлък обратно към гара Филипово в 15,30 ч., където ще пристигне в 18:35 ч. И в двете посоки влакът ще има половинчасов престой в гара Карлово, което ще е подходящо време за снимки с парния локомотив в подножието на Балкана.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Филипово – Казанлък – Филипово е 45 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10-годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от касите и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн през системата за онлайн резервации и билетоиздаване на https://bileti.bdz.bg/ .

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...