Новини от Пловдив » България » Поля се нуждае от помощ за спешно и скъпо лечение в Москва
България Важно Здраве Общество

Поля се нуждае от помощ за спешно и скъпо лечение в Москва

Снимка: ЬTV

46-годишна жена се нуждае от скъпо лечение, за да проходи отново. Поля Иванова страда от множествена склероза, която прогресира, а спасението е лечение в Русия, предаде ЬTV.

Откриваме Поля в последната къща на тетевенското село Черни Вит. Бори се с болестта от 14 години.

„Почнах първо да се препъвам, да падам. Мислех, че това е от многото бързане. Започнах лека-полека да се влошавам. Първо десният крак и дясната ръка. Сега премина на левия крак и лявата ръка“, разказва тя.

Докато мъжът й е на работа, а нейни ръце и крака са дъщеря ѝ Теодора като личен асистент и синът Йордан. Той готви, чисти и пере. „Отдава ми се, някои не вярват, някои вярват“, споделя Данчо.

„Тате направи специална дръжка, за да може мама да се хваща за нея, но вече и на нея й е трудно и не може“, казва дъщерята на Поля – Теодора.

Едномесечно експериментално лечение, включително със стволови клетки предлагат от Институт „Пирогов“ в Москва. До средата на септември семейството трябва да преведе 50 хиляди евро. От дарения досега са събрали малко.

„Надяваме се да имаме късмета да има повече добри хора, които да помогнат нашата майка отново да е здрава и отново да си стъпи на краката поне мъничко. Не много, но поне малко от малко, за да е както е била преди“, казва още Теодора.

Поля мечтае да вижда отново пролетта в Балкана не само през прозореца, както и да може да прегърне внуците си.

Всеки, който иска, може да ѝ помогне:

Поля Владева Иванова

Дарителска сметка: BG49UBBS80021059379250

BIC код на банката: UBBS BGSF

Може да дарите и като изпратите DMS POLYA на номер 17 777.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...