Новини от Пловдив » Важно » Предотвратиха атентат срещу щафетата с олимпийския огън във Франция
Важно Крими Свят

Предотвратиха атентат срещу щафетата с олимпийския огън във Франция

Арестуваха мъж по подозрение, че е планирал нападение срещу щафетата на олимпийския огън в Бордо. Това обяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен, цитиран от ВВC.

Олимпийският огън пристигна в Марсилия по-рано този месец, за игрите в Париж, които стартиран на 26 юли. Олимпийският огън трябваше да пристигне в Бордо късно следобед в четвъртък.

Организаторите на Олимпиадата в Париж неведнъж повдигаха темата за сигурността по време на церемонията по откриването на игрите, на която ще участват повече от 10 хил. спортисти, превозвани с ферибот по река Сена.

Прокурорът от Бордо Фредерик Портери заяви, че е започнало разследване в отговор на онлайн съобщение, което се отнася до убийството на шестима души от преди точни 10 г. в Исла Виста, Калифорния. публикация в профила на заподозрения се отнася до убиеца от Исла Виста Елиът Роджър, който изпитва дълбока омраза към жените.

Полицията е идентифицирала и задържала заподозрения. Това е мъж на име Алекс Джи. Той няма криминално досие, но по време на обиска в дома му са иззети револвер с гумени сачми, както и няколко мобилни телефона и компютър. Заподозреният признал в ареста, че обмислял действие без конкретно място и не е споменал щафетата на олимпийския огън.

Олимпийският огън е в началото на 12-хилядната си километровата одисея около континентална Франция и нейните отвъдморски територии. Пламъкът трябваше да стигне до тихоокеанската територия на Нова Каледония, но бунтовете през последните 10 дни накараха организаторите да отменят този етап от маршрута.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...