Новини от Пловдив » България » Пролетните бури с гръмотевици ще продължат до края на май
България Важно Посоки

Пролетните бури с гръмотевици ще продължат до края на май

За последните две денонощия падналите мълнии в Югоизточна Европа са над 311 000, показват данните от метеорадарите. Засегнати от гръмотевичните процеси са Северна и Централна Италия, голяма част от Западните Балкани и България.

След вълната валежи в четвъртък дневните температури ще се понижат до интервала 19-24 градуса, но по-високите стойности ще са в източната половина на страната. Облачността призори в много райони ще се изчисти и ще се покаже слънцето. Ще има леки пролетни мъгли. Още преди обяд обаче, ще започне нов валежен процес, който ще обхване часовете до вечерта и ще засегне в по-голяма степен Западна, Централна и Югоизточна България, прогнозира Синоптик.бг.

В западната половина на Дунавската равнина има условия за локално значителни по количество валежи. По-интензивната гръмотевична активност с потенциал за експлозивни пролетни бури с градушка ще е южно от Стара планина.

Поредицата от 3 почивни дни ще е преобладаващо слънчева с температури между 21 и 26-27 градуса.

Очакват се следобедни увеличения на облачността, по-съществени в празничния 24 май в западните и централните райони. Там ще има условия за пролетни гръмотевични валежи. В събота и неделя смущенията ще са строго локални, на изолирани места в Югозападна България.

Последната майска седмица ще започне с по-спокойно време с много слънце, почти без валежи. Втората половина на периода, тоест последните дни на месеца, атмосферата отново ще е с висока степен на неустойчивост и потенциал за гръмотевични процеси с кратки интензивни дъждове и риск от градушка.

Междувременно дневните температури в някои обичайно топли места в страната ще ударят 30 градуса.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...