Новини от Пловдив » Градът » С няколко събития в район „Западен“ децата отбелязват 24 май и 1 юни
Градът Пловдив Пловдив Важно Район Западен

С няколко събития в район „Западен“ децата отбелязват 24 май и 1 юни

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, местната администрация в пловдивския район „Западен“ организира в днес тържество, в което взеха участие деца от училищата и детските градини. Те се качиха на голямата сцена и с песни, танци и поезия отбелязаха 24 май.

Кметът Тони Стойчева приветства децата и им пожела да бъдат неуморни в четенето на книги и да се образоват, защото това е пътят, по който обществото ни може да се развива. Тя изказа благодарности към учителите и директорите за тяхната всеотдайност да предават знанията на младото поколение и да го възпитават в любов към българското слово и духовността.

Другата седмица в три последователни дни екипът на район “Западен” ще организира различни събития за децата в парк „Ружа“.

На 31 май – петък, от 17,30 ч. ще се проведе изложбата „Моят домашен любимец“. На нея децата ще представят своите кучета, котки, рибки и други животни, но и ще покажат грижата и любовта си тях.

На 1 юни – събота, от 10 ч. започва празникът, посветен на Деня на детето. Аниматори ще забавляват малчуганите, като събитието ще бъде наситено със спортни активности, игри, рисуване и много положителни емоции.

На 2 юни – неделя, АДРА България ще организира „Детски здравни къщи“. Малчуганите ще научат много за здравословния начин на живот чрез преживявания и ангажиране на всички сетива. Те ще имат възможност да повишат своята здравна култура и да подобрят хигиенните си навици. Началото на събитието е в 10 ч. и то ще продължи до 16 ч.

„Екипът на район „Западен“ отправя любезна покана към всички деца и техните родители да станат част от богатата програма на различните прояви“, споделиха организаторите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...