Новини от Пловдив » Важно » Цвета Караянчева: Перущица е средище на съхранените традиции
Важно Избори 2024 Перущица Политика Регион

Цвета Караянчева: Перущица е средище на съхранените традиции

Пъстро множество от деца и родители с усмивки на лицата изпълни площада в Перущица в навечерието на 24 май. Сред тях бе и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив Цвета Караянчева.

Тя имаше шанса да присъства на една 150 годишна традиция, която се предава от поколение на поколение и е съхранена до днес, а именно шествие с фенерчета! Всяко от тях е изработено от хартия от семействата на децата и е украсено с букви от българската азбука.


„Светлината е символ на знанието и тези фенерчета, които всяка година огряват града и площада в навечерието на най-българския празник ни дава увереност, че Перущица винаги ще е място на родолюбието и съхранените традиции“, коментира Караянчева.


Преди кулминацията на вечерта тя имаше възможност да разгледа градския парк и площад, които бяха обновени по време на правителството на ГЕРБ и да поговори с хората по пейките. „Хората тук са доволни от направеното, а новият площад вече допринася за развитието на града като културно-исторически център, а това носи позитиви за общината, но не бива да се забравя, че всичко това е благодарение на ГЕРБ. Защото правителствата на Бойко Борисов управляваха с грижа и мисъл за хората и техните нужди, открито, с разум и предвидимост, а не с манипулации и фалшиви обещания “, изтъкна Караянчева.

И призова: „С номер 22 в бюлетината работим да има перспектива за младите хора и семействата и  спокойни старини на нашите майки и бащи. Нека здравият разум да възтържествува на 9 юни“.


В Перущица водачът на листата бе придружена от областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев

и кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Ваня Лазарова, Ивайло Сираков, Асен Витанов и Енислав Велков.

ЕВРОПЕЙСКИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2024 / КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...