Новини от Пловдив » Здраве » Триумф за наши футболни медици на конференция в Мадрид
БГ Футбол Здраве Спорт

Триумф за наши футболни медици на конференция в Мадрид

Доктор Ивайло Якимов, лекар на Академия Лудогорец и доктор Силвия Паскалева

С аплаузи завърши представянето на българските лекари на Международната конференция по футболна медицина, която се провежда в Мадрид, предава БНР.

На стадиона на първодивизионния Атлетико Мадрид доктор Ивайло Якимов, лекар на Академия Лудогорец и доктор Силвия Паскалева, представител на фирмата за генетични изследвания Ре-Гена, изложиха своите заключения по случая на поредни мускулни травми на задно бедро на футболист на ФК Лудогорец.

Успешното лечение на играча, след дълго търсене на адекватна терапия, е извършено на база на специален генетичен анализ за спортисти, което всъщност впечатлява и комисията на медицинската конференцията Isokinetic.

Журито включва случая на доктор Якимов и доктор Паскалева сред 14-те финалиста на тазгодишното издание, което приема близо 2500 лекари от над 80 държави в света. 

След блестящото изложение на лекаря на Лудогорец днес в присъствието на неговата колежка от Ре-Гена, надеждите, че екипът от български медици е капацитиран да спечели голямата награда, остават непокътнати.

В неделя следобед ще стане ясно кой триумфира в тази подобна на Шампионската лига в медицината, надпревара.

Почетната стълбичка включва три места, като във всяко състезание. Конгресът се провежда от 25 до 27 май в испанската столица и вече има български успех в предходно издание.

Настоящият лекар на българския национален отбор по футбол д-р Здравко Тарълов спечели първото място на изданието през 2019 година с кардиологичен случай на атлет- ветеран.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...