Новини от Пловдив » Важно » Борислав Инчев, водач на листата на „Синя България“: Пловдив има нужда от силно лоби в следващия парламент
Важно Градът Избори 2024 Общество Пловдив

Борислав Инчев, водач на листата на „Синя България“: Пловдив има нужда от силно лоби в следващия парламент

Галина ГЕОРГИЕВА


Пловдив е не само европейска столица на културата, но и културна столица на България, а държавата е длъжник на града в това отношение. Пловдив има нужда от силно лоби в следващия парламент. Това заяви водачът на листата на „Синя България“ за 16 МИР Пловдив-град Борислав Инчев. Той заедно с Петър Москов – съпредседател на „Синя България“ и Цвета Кирилова – водач на евролистата на „Синя България“, проведоха с пловдивчани на Римския стадион открит разговор за бъдещето на България.

Преди това бяха представени приоритетите на „Синя България“, а Борис Ячев – председател на „Консервативна България“, която е част от Коалиция „Синя България“, обясни защо са избрали Борислав Инчев  за водач на пловдивската листа.

„Пловдив е база на Парашутната бригада и не е необходимо да става база на политически парашутисти. Ако в листите на други партии преобладават парашутисти, в „Синя България“ заложихме на човек, който е местен, известен и с богат административен опит. Борката, е познат в целия в град, бил е главен секретар на общината, кмет на район „Южен“, има 20-годишен административен опит,  отлично познава проблемите на града и винаги се е борил да ги решава. Сега е общински съветник от „Браво, Пловдив“. От „Синя България“ даваме възможност неговите усилия да бъдат прехвърлени на национално ниво, за да се решат поне част от проблемите на града“, каза Борис Ячев.

Той акцентира на факта, че често от Пловдив в парламента влизат  хора, които не само не познават проблемите на града, но в  момента, в който седнат на депутатските банки, забравят кой ги е избрал и кой ги е изпратил в НС.

„За мен е важно да бъдат поставени проблемите на Пловдив и пловдивчани в парламента. За съжаление, в листите на повечето партии не виждаме на челни позиции местни хора. Не мога да приема, че в Пловдив няма достойни хора, които да водят листите на големите партии“, обяви Борислав Инчев.

Водачът на листата на коалиция „Синя България“ е убеден, че политическата формация ще влезе в следващото народно събрание. „В недалечно време българите ще припознаят нашите политики и националните приоритети, които искаме де реализираме. Пловдив, освен че е вторият по големина град, е и икономически, културен, административен, учебен център. Ако проблемите на града не бъдат поставени отговорно на ниво Народно събрание и правителство, за пореден път ние ще останем някъде в миманса. Не възприемам Пловдив като част от провинцията и това е едно от нещата, които ще се опитам да променя в следващия парламент.  Крайно време е депутатите, които бъдат избрани от Пловдив и областта ясно да поставят проблемите на града и региона“, призова Борислав Инчев.

Според него е крайно време политиците да спрат да говорят за Околовръстното шосе на Пловдив и да предприемат реални действия. Той настоява обектът да бъде обявен като национален и да има осигурено финансиране, както има ясна пътна карта. „Да бъдат ангажирани институциите, да има воля в Народното събрание и Министерския съвет  затова. Другият важен приоритет е най-накрая мечтата на пловдивчани да пият вода от язовир Въча да се случи. Трето, Пловдив има нужда от нови училища и  това трябва да е част от държавната политика. В Пловдив не е строено училище от повече от 30 години, а знаем, че всички български училища трябва да преминат на едносменен режим. Липсата на детски градини е другият проблем, срамно е вече 17 години да има деца, които посещават подблокови детски градини.

Другият голям проблем за града, е недостигът на зелени площи. Трябва държавата да възприеме, че в големите градове зелените площи, освен бели дробове, са и райски кътчета, които трябва да бъдат спасени с цената на всичко“, изреди част от приоритетите си водачът на листата на „Синя България“.

Той определи Пловдив като културна столица на България и настоя държавата да поеме ангажимент по опазването, консервацията и реставрацията на сградите, които са национални паметници на културата.

„Дано да нямаме случаи като Небет тебе, където повече от месец и половина не можем да определим дали оградата е законна, или не, има ли проект и дали е съгласуван. Трябва да се каже край! Ако в следващото народно събрание депутатите от различни партии започнат повече да говорят за Пловдив, е възможно градът да има по-силно лоби. С г-н Петър Москов сме обсъждали факта, че от гледна точка на ръководството на „Синя България“ Пловдив няма да е провинция, а град, на който ще се обръща нужното внимание“, завърши Борислав Инчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...