Новини от Пловдив » Важно » Байдън разреши на Украйна да стреля с американски оръжия по цели в Русия
Важно Войната в Украйна Свят

Байдън разреши на Украйна да стреля с американски оръжия по цели в Русия

Джоузеф Робинет Байдън
Джоузеф Байдън

Американският президент Джо Байдън е дал разрешение на Украйна да използва американски оръжия за удари по цели в Русия, но само в близост до Харковска област. Решението означава обрат в позицията на Вашингтон, който досега не позволяваше със западни оръжия да се поразяват руски цели.

Новината беше съобщена от официални представители на президентската администрация пред световните медии. Уточнява се, че няма промяна в позицията, че срещу Русия не могат да бъдат използвани далекобойни ракети АТАКАМС.

Официален коментар от Белия дом и от Държавния департамент няма. По-рано и Великобритания даде знак, че ще облекчи ограниченията за употреба на британските оръжия. В началото на втория ден от неформалната среща на външните министри от НАТО.

Генералният секретар на НАТО заяви, че не очаква ескалация на конфликта след решението на САЩ да вдигнат забрана за употреба на оръжия срещу Русия.

„Украйна има право на самоотбрана, а ние имаме право да ѝ помогнем. Това не прави НАТО част от конфликта. А за ескалация – е, Русия направи ескалация като нападна друга държава, имаше ескалация и през последните седмици, когато се отвори нов фронт, при който ударите идват от вътрешността на Русия. Да смятаме, че Киев не трябва да отвръща е неразумно“, каза Йенс Столтенберг.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...