Новини от Пловдив » България » Дебора в съда: Очаквам справедлива, но тежка присъда
България Важно Градът Общество Пловдив

Дебора в съда: Очаквам справедлива, но тежка присъда

Снимка: БНР

В Районния съд в Пловдив започна по същество делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. След няколко неуспешни опита, днес то стартира по общия ред, като са призовани близо 40 свидетели и вещи лица. Заради това са насрочени заседания и в още три дни през идната седмица.

Делото „Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод. 26-годишният Георги Георгиев има три обвинения – за побой, обезобразяване на момичето и заплаха за убийство. За тях той може да получи до 10 г. затвор.

„Очаквам справедлива, но тежка присъда“, заяви Дебора Михайлова преди да влезе в залата на Пловдивския районен съд, където бе приканена първа да даде показания срещу нейния насилник Георги Георгиев.

„Шокът от станалото не е отминал, но не се притеснявам да разкажа всичко“, добави девойката.

След като разгледа документите адвокат Петко Кънев, защитник на обвиняемия Георги Георгиев, каза какво очаква да се случи на предстоящите заседания. Той добави, че фактите и доказателствата по делото, с които се е запознал по негово мнение оневиняват Георгиев. „В рамките на два часа се запознахме доколкото е възможно с материалите по делото. Включително изчетохме и доста подробно показанията на самата Дебора. Те са доста противоречиви. Ще бъде интересно при разпитите“, каза адвокатът.

„Днес очакваме да бъдат разпитани свидетелите, които са се явили. Георги Георгиев категорично не се е признал за виновен. Не сме давали обяснения, такива ще дадем вероятно в края на процеса. Няма безспорни доказателства, дори няма никакви доказателства за неговото участие в това престъпление“, добави защитата.

Прокуратурата от друга страна ще иска максималната възможна присъда за обвиняемия Георги Георгиев съобразно обвиненията, които са му повдигнати – лишаване от свобода за срок от 10 години. „Към настоящия момент считаме, че сме събрали достатъчно доказателства, които са ни дали основание да предадем обвиняемото лице на съд. Ще настояваме за справедливо наказание, което ще бъде определено от съда. Разбира се с оглед отегчаващите отговорността обстоятелства в конкретния случай, ще настояваме за най-тежкото възможно наказание – лишаване от свобода за срок от 10 години“, коментира още пред БТА прокурор Ивелина Косева.

Дебора Михайлова обясни несходствата и противоречията в своите първоначални и последващи показания. „Когато човек е в шок, е нормално да не си спомня някои неща, но когато се възстанових и не бях под въздействието на лекарства, съм си дала показанията, както трябва“, каза Дебора.

Едно от обвиненията срещу Георгиев е, че в края на юни м.г., в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетен нож порезни рани по тялото, Георгиев е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин. Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна./ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...