Новини от Пловдив » България » Изслушват Главчев извънредно в парламента
България Важно Политика

Изслушват Главчев извънредно в парламента

Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, от 15 ч. На него е предвидено да бъде изслушан премиерът Димитър Главчев около българската позиция в ООН за геноцида в Сребреница.

Изслушването на служебния министър-председател Димитър Главчев е във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в Организацията на обединените нации за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Според документи, изнесени в онлайн издания, Главчев е наредил българският посланик Лъчезара Стоева да гласува „въздържал се“ за резолюцията на ООН, но на заседанието, което се проведе на 23 май, тя е гласувала „за“.

Вчера пред журналисти премиерът Димитър Главчев заяви категорично, че скандал с българската позиция за геноцида в  Сребреница няма и определи като „криминално“ изтичането на работни документи:

„Скандал няма, опитва се да направи скандал някой. България има изразена позиция по повод на Сребреница. Тя е „за“. Няма да коментирам криминалното изтичане на работни документи в незавършена фаза по вземането на решение по процеса“.

В дневния ред на свиканото днес, по искане на група депутатите извънредно заседание,  е и проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Днешното извънредно заседание е трето в рамките на предизборната кампания. Второто не се състоя заради липса на кворум.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...