Новини от Пловдив » България » 38-годишен смля от бой жена си в продължение на 6 часа във Враца
България Важно Инциденти Крими Полиция Съд и Прокуратура

38-годишен смля от бой жена си в продължение на 6 часа във Враца

Пореден случай на жестоко домашно насилие. Този път от Враца. В продължение на 6 ч. 38-годишен мъж е нанасял удари и ритници на съпругата си, въпреки че има две ограничителни заповеди да не я доближава. Жертвата претърпя животоспасяваща операция в Многопрофилната болница във Враца. Нападателят беше задържан и остава в ареста. Обвинен е в три престъпления, съобщи БНТ.

В деня на нападението жената се прибрала вкъщи, и на масата в кухнята видяла чаша с водка. Така разбрала, че мъжът й е в дома й. Бързо тръгнала към телефона, но 38-годишният й съпруг я пресрещнал и започнал да й нанася удари и ритници. Жестокият побой продължил около 6 ч.

„Бой, ритане, юмруци в глава в гърди, ребра, навсякъде. Тя е припадала не един път, губила е съзнание, той я е заливал с вода, за да си дойде на себе си и пак е започвал“, разказа Бояна Ташкова – майка на пострадалата.

Мъжът извадил пистолет и нож.После си тръгнал с думите, че й подарява живота. Едва движещата се жена се обадила на дъщеря си за помощ. Лекарите в многопрофилната болница във Враца са направили животоспасяваща операция на пострадалата. Към момента състоянието й е стабилизирано, потвърдиха от лечебното заведение. Когато близките й я посетили, жертвата все още е в шок.

„Едни ужасяващи очи, обляна цялата в сълзи тя е помислила, че е онзи негодник. Със зор сме я укротили и сестрата която беше там й казваме, че той е задържан. Дъщеря й плачейки – не бой се мамо, това е дядо. И аз не бой се мамо това е баща ти. Със зор я укротихме, тя беше изпаднала в шок“, добави Бояна Ташкова.

Извършителят е задържан и е с постоянна мярка „задържане под стража“. Той е обвинен в нарушение на ограничителната заповед спрямо съпругата си, причиняване на средна телесна повреда в условия на домашно насилие и закана с убийство.

„В хода на разследването е установено, че е нарушена заповедта за защита като същия е влязъл в жилището по отношение на което му е забранено. Установено е също, че се е заканил с убийство с пистолет и нож. Нанесъл е телесно повреди в областта на главата и тялото, вследствие на което е причинил на пострадалата временно разстройство на здравето и опасно за живота“, обясни Емилиян Костов – говорител на Районна прокуратура във Враца.

От прокуратурата във Враца са категорични, че ще бъдат безкомпромисни.

„Това е безскрупулно и дръзко и заради това единствената наша реакция е своевременно установяване и задържане. Трябва да знаят извършителите на престъпения, че ще бъдем безкомпромисни“, заяви Емилиян Костов.

За нарушение на ограничителната заповед законът предвижда наказание затвор до 3 г. или глоба до 5 000 лв., за закана за убийство наказанието е затвор до 6 г., а за причиняване на средна телесна повреда – „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. до 10 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...