Новини от Пловдив » Важно » Кървава драма с българка в Италия – Гергана е убита от нейния приятел Франко
Важно Крими

Кървава драма с българка в Италия – Гергана е убита от нейния приятел Франко

Италианските власти откриха труповете на 66-годишна българка и на 88-годишния й мъж, с когото живеела на семейни начала в къща в Нетуно, близо до Рим.

Според в.“Кориере дела сера“ съседка на двойката чула два изстрела един след друг, а след тях още един в четвъртък следобед. След пристигането на карабинерите станало ясно, че става въпрос за Гергана Тодорова и бившия й работодател, а после партньор Франко Рафаеле ди Лелио.

Има обаче разминаване във версиите за часа, защото според властите смъртта е настъпила още сутринта. Възрастният мъж застрелял българката със законно притежавания от него пистолет, а след това го обърнал срещу себе си и се самоубил.

Българката се преместила в Нетуно през 2021 г. Първоначално работела като домашна помощничка при 88-годишния мъж, живеейки на горния етаж в къщата му. След като двамата се сближили, тя се преместила да живее с него. Все още в състояние на шок е домашната асистентка на двойката, която е изслушана от карабинерите.

Очаква се през следващите дни да бъде извършена аутопсия на труповете по нареждане на Прокуратурата на град Велетри. Следователите се опитват да разберат мотивите, подтикнали Ди Лелио към фаталния жест. Не е изключено българката да е искала да прекрати връзката им и това да е предизвикало решението на мъжа. Разследва се и защо на тази възраст мъжът все още имал разрешение за носене на оръжие.

В общините Анцио и Нетуно, които се намират една до друга на крайбрежието на 70 км южно от Рим, живее голяма българска общност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...