Новини от Пловдив » Спорт » Зам. – кметът Николай Бухалов откри Световното първенство по спортен риболов
Градът Пловдив Спорт Спорт Важно

Зам. – кметът Николай Бухалов откри Световното първенство по спортен риболов

Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов откри Световното първенство по спортен риболов за „Мастърс“ (55-65 г.), ветерани (над 65 г.) и хора с увреждания. Шампионатът ще се проведе на Гребния канал с участието на 40 отбора от 21 държави на 14 и 15 юни.

„За мен е удоволствие, че Пловдив за поредна година е домакин на Световното първенство по спортен риболов. Нашият град е доказал в годините, че е изключително подходящ за провеждането на състезания на такова високо ниво. Благодаря на Световната федерация по спортен риболов, че ни гласува доверие“, заяви Николай Бухалов и пожела късмет на всички участници.

С провеждането на състезанието Пловдив става шампион по най-много световни първенства по спортен риболов в отделните дисциплини. Считан категорично за „риболовната столица на България“, градът и Гребният канал досега са били домакини на пет рибарски мондиала, сред които и първото Световно първенство за жени през 1994 г. Пловдив има много висок рейтинг в световната федерация по спортен риболов ФИПС и е считан за едно от най-добрите съоръжения в света за провеждане на въдичарски състезания.

„Използвам случая да благодаря на Община Пловдив за помощта, която ни оказва. Надявам се, че всички ще запазите топли спомени от престоя си в България“, заяви при откриването председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

Участие в откриването взеха още председателят на УС на Националното ловно-рибарско сдружение при „Съюз на ловците и риболовците в България“ инж. Васил Василев, зам.-директорът на изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Ясен Киров, началникът на отдел „Спорт и младежки дейности” Иван Запрянов, както и легендарният английски състезател по спортен риболов Марк Даунс.

 „Конкуренцията е много силна, надявам се да покажем най-доброто от себе си. Вярвам в момчетата!“, заяви Ивайло Христов – треньорът на българския състав на „Мастърс“, който има сили за достойно представяне, след като спечели световната отборна титла в Сегед през 2022 г., а Румен Витков – Монтанеца стана втори индивидуално.

България ще постави и рекорд за участие на най-млад състезател в световно първенство по спортен риболов за хора с увреждания. Това е 15-годишният ученик Боян Добрев от Горна Оряховица. Българин ще бъде и най-възрастният риболовец – 82-годишният Йордан Момчев от състава на ветераните. Във ветеранския ни тим има и дама. Майсторката Райна Димитрова от Монтана е участвала в ред световни шампионати и международни състезания, а сега ще се конкурира с мъжете.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...