Новини от Пловдив » Пловдив » Кмет и владика осветиха новия параклис до поликлиниката в „Тракия“
Кадър на деня Пловдив Район Тракия

Кмет и владика осветиха новия параклис до поликлиниката в „Тракия“

Осветиха нов параклис „Свети архиепископ Лука“ при Диагностично-консултативен център V в район „Тракия“.

Празнична света литургия по повод освещаването му бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

„Благодаря Ви, господин кмете, за спазеното обещание. Вие построихте този параклис, за което съм Ви искрено благодарен“, заяви Негово Високопреосвещенство Николай Пловдивски.

„Бог ме е орисал с възможността да изградим още един дом на Бога в Тракия. Благодаря на всички, които се включиха в строителството на параклиса. Честит нов храм. Честит празник“, подчерта кметът Костадин Димитров.

„Нека този параклис бъде място на мир, молитва, благодат. Божията любов и милост да изпълват сърцата на всички, които прекрачат прага му. Да ни е честит новооткритият параклис и Свети Лука да ни пази и закриля“, допълни управителят на ДКЦ V Яна Кашилска.

На събитието присъстваха директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Георги Чергов, председателят на Административен съд Пловдив Мариана Шотева, Сливенският митрополит Арсений, районни кметове, общински съветници и медицински служители.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...