Новини от Пловдив » Важно » Признание: Треньорът по борба Никола Добрев става почетен гражданин на Стамболийски
Важно Регион Спорт Спорт Важно Стамболийски

Признание: Треньорът по борба Никола Добрев става почетен гражданин на Стамболийски

Известният треньор по борба и Никола Калинов Добрев да бъде удостоен с почетното звание „Почетен гражданин на град Стамболийски“, предлага кметът Петър Неделев.

Предложението и мотивите към него вече са депозирани с докладна записка в Общинския съвет, извънредно заседание на съветниците утре, 13 юни, ще вземе решение по номинацията.

„За всички нас г-н Добрев е пример как се работи всеотдайно с деца и подрастващи, как може един самоотвержен човек на спорта да заразява с ентусиазъм младите хора, да ги учи на дисциплина, упоритост, издръжливост, но и на толерантност и спортсменско отношение към останалите. Точно това вече десетилетия наред прави за нашите деца, а и за много други от съседни градове Никола Добрев. За мен е чест да депозирам неговата номинация и съм сигурен, че тя ще бъде подкрепена единодушно от съветниците“, коментира кметът Неделев.
Никола Калинов Добрев, роден на 25.12.1950 година, е дългогодишен спортен деятел и треньор по борба в местния „Спортен клуб по борба ТРАКИЯ – 93.

Никола Добрев, треньор по борба

Клубът стартира спортна дейност през далечната 1993 година, а през местната школа са преминали поколения наши съграждани. Благодарения на дългогодишния труд, полаган в спортния комплекс на гр. Стамболийски, треньорът Никола Добрев може да се похвали с десетки спечелени от негови възпитаници медали от национални първенства и международни турнири.

„Щастлив съм заедно да отдадем това признание от името на цялата ни общественост на Никола Добрев и неговата роля за младите хора вече тридесет години. Дългогодишната спортна дейност на Никола Добрев поставя местния клуб по борба наравно с грандове като Левски София, ЦСКА София, Локомотив Пловдив и други клубове от големи областни градове“, допълни и председателят на съветниците Константин Смиленов.
След решението на сесията, обявяването на званието „Почетен гражданин“ ще бъде част от тържествената церемония на Празника на град Стамболийски, на 23 юни, идната неделя./ПП

Всички реакции:
189Емил Милошев, Vili Vidzheva и 187 други

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...