Новини от Пловдив » Пловдив » Бялото братство чества в Пловдив 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов
Пловдив Посоки

Бялото братство чества в Пловдив 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов

Учителят Петър Дънов

На 15-ти юни 2024 г. от 10 ч. в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив общество „Бяло братство“- Пловдив организира събитие, посветено на 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов. В него участват лектори и изпълнители с богат опит в изследването и интерпретацията на Словото и музиката на Петър Дънов, издържали строгата проверка на времето, актуални до ден днешен  и привлекли толкова много хора по цял свят.

Д-р Светла Балтова има  дългогодишна практика като кардиолог и и ревматолог. В последните двадесетина години практикува холистична медицина,  включваща лечебните подходи от школата на Учителя Петър Дънов, цветолечеение по метода на д-р Бах и астрология. Преподава паневритмия в България и в чужбина. Тя е дългогодишен сътрудник на ИК“Хермес“ и е съставител на поредица от тематични сборници с извадки от лекциите на Учителя Петър Дънов. Автор е на книги по астрология и холистична медицина.

Живко Стоилов изучава и преподава Йога, Веданта философия и Интегрална философия. Изнася лекции и семинари върху източна философия, психобиология и паневритмия. Работи в сферата на неформалните организации, ориентирани към холистични и алтернативни методи за развитие на личността и обществото. Организира курсове и обучения за физическо, психическо и духовно здраве.

Мирослав Бачев е теолог и философ, доктор по философия. Основната му научноизследователска дейност в БАН е в областта на философия на религията. Преподавател е в СУ „ Кл. Охридски“ Автор е на две монографии и десетки публикации в специализирани научни издания. Член е на Българското философско общество. Научните му интереси обхващат още областите: съвременна философия, аналитична психология, диалога между философията и културата на Изтока и Запада.

Хор „Дъга“ е създаден в първите години на новото хилядолетие. Включва в репертоара си песни на Учителя Петър Дънов, български песни и авторски песни от състава на самата група. Участва активно с концерти в много творчески форуми и семинари в различни градове на България, Австрия и Италия.

/ПП

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...