Новини от Пловдив » България » Валерия Велева: Десните се явяват в Европарламента с Ицо Хазарта. Това е абсурд!
България Важно Избори 2024 Мнения Политика

Валерия Велева: Десните се явяват в Европарламента с Ицо Хазарта. Това е абсурд!

Валерия Велева

Стана тенденция политиците да не дават брифинги пред медиите. От това страда журналистиката, като медиатор между хората и политиците, и обществото което не знае какво и как ще се прави. Това заяви пред bTV журналистът Валерия Велева.

„Борисов мълчи, защото това е една пирова победа за ГЕРБ – печелят без да имат мнозинство за управление, за което вече са длъжни да съставят. А вече Делян Пеевски, като втори по резултат, става незаобиколим фактор“, каза журналистът Стояна Георгиева.

„С оглед на държавността реакцията на Пеевски е много правилна – той предлага формула за преговори между евроатлантическите партии“, допълни Велева. Той предлага по-широка формула за диалог – защо освен ДПС, ГЕРБ, ПП-ДБ, на масата не седнат и ИТН и БСП, попита тя.

Според Валерия Велева формули за правителство има няколко. Убедена е, че  няма да се върви към тяснопартийно правителство. Смята, че е възможно да има редовен кабинет със „служебно правителство 2“, включващо някакви промени в състава.

Стояно Георгиева заяви, че народът вече е склонен да дава доверие на всякакви субекти, без да е ясно те какво обещават.

Велева допълни, че новата политическа сила в парламента „Величие“ ще бъде екзотика, но те не могат да променят нищо.

„Десните се явяват в европарламента с Ицо Хазарта. Това е абсурд. Десните избиратели не припознаха десните лидери. Стефан Тафров (също кандидат на ПП-ДБ) беше със забележителна биография, коментира Валерия Велева.

„Тези избори показаха, че дясното е разбито, десните лидери не реагираха на позициите на Радев, изразени в Рига, десните избиратели обърнаха гръб на десните лидери. В този политически сегмент се отваря широко пространство, където изразител на десните позиици се явява Делян Пеевски. Нито Христо Иванов, нито Атанас Атанасов реагират адекватно на Радев. Десните лидери отстъпиха на Пеевски евроатлантизма, което е във фундамента на ДПС, изтъкна Велева.

Рискът за проект на Радев е огромен, обяви и Стояна Георгиева./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...