Новини от Пловдив » Важно » Евро2024: В Берлин заработи най-голямата фензона
Важно ЕВРО2024 Световен Футбол Спорт

Евро2024: В Берлин заработи най-голямата фензона

Кадър: dpa/Gollnow
  • Европа е футбол: Огромни екрани и зелен килим пред Бранденбургската врата чакат запалянковци с безброй атракции

Берлин се подготвя трескаво за Европейското първенство по футбол. Вече заработи най-голямата фензона в Германия – пред Бранденбургскта врата, т. нар. фенската миля за Европейското първенство беше открита с двучасов концерт, а от петък с преки излъчвания на всички мачове в приятна обстановка и зелен килим.

В петък хиляди запалянковци ще могат да гледат на огромни екрани откриването на Европейското и мача на домакините от Германия срещу Шотландия от 21 часа.

Двучасовото шоу на Бранденбургската врата включваше изпълнения на рапъра Лучано, поп певеца Алваро Солер и певците Елиф и Леони.

Организаторите молят феновете да пристигат на мястото по-рано, за да избегнат дълго чакане при проверки за сигурност. Входът за откриването на фен милята беше свободен. Ще е свободен през цялото време на Евро2024.

В същото време в сряда стартира цялостна културна програма, която придружава Европейското първенство в Берлин и ще работи, когато не се показват мачове на феновете – включително четения, изложби и лятно кино. В допълнение фен милята с голямата си изкуствена трева, е отворена всеки ден за берлинчани и посетители за джогинг или разходка.

Фенската миля в столицата беше едно от най-големите места за домакинското Световно първенство през 2006 г., когато беше кръстена „Лятната приказка“.

Районът е затворен за автомобилно и велосипедно движение, предупреждават организаторите. Маршрутът между Großer Stern и Бранденбургската врата е напълно затворен за автомобили и велосипеди от 6 май. Берлинският център за информация за трафика (ViZ) каза, че затварянето трябва да продължи до 26 юли.

Шест от 51 двубоя на Европейското ще се играят в Берлин и в дните на мачовете в столицата железниците пускат повече влакове по S-Bahn по маршрутите до Олимпийския стадион, а също и в центъра на града. BVG също така увеличава честотата на метрото между източния център на града, City West и стадиона, особено по линиите U1, U2 и U5.

Автомобилният трафик ще бъде затворен в район ана фензоните в Мемориалната църква на Ку’дам и в изложбения център, околните улици ще бъдат затворени.

Датите на двубоите са 15, 21, 25 и 29 юни, на 6 юли и след това финалът на 14 юли на Олимпийския стадион.

Излъчване: rbb24 Antenne Brandenburg, 12 юни 2024 г., 13:45 ч.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...