Новини от Пловдив » България » Корнелия Нинова пак финтира, отлага оставката за 23 юни
България Важно Избори 2024 Политика Посоки Регион Садово

Корнелия Нинова пак финтира, отлага оставката за 23 юни

Корнелия Нинова

Кметът на Садово поведе битката в Пловдивска област срещу провалената председателка на БСП, настоява „Нинова да се изнесе с антуража си и протежето си Ненчева.“

Нов процедурен финт изненада днес членовете на Националния съвет по повод оставката на Корнелия Нинова. От централата на БСП са разпратили писмо, че няма готовност за заседание на НС за тази събота, затова форумът ще бъде отложен за следващия уикенд – неделя 23 юни.

„Официалните резултати излязоха току-що и не е направен политическият анализ“, гласи писмото от щаба на Нинова. „Възможна дата за провеждане на Национален съвет е 23 юни, неделя. Ще ви уведомим допълнително“, пише в окръжното, подписано лично от Корнелия Нинова.

 

Новото отлагане предизвика вълна от коментари на видни социалисти в мрежата. Журналистът Велислава Дърева е бясна: „Когато няма достойнство, морал и чест, нито елементарната почтеност и порядъчност, тогава ни се разиграват мръсни и подли номера! За пореден път!“, пише Дърева. „Номера от селски вечеринки“, добавят възмутенисоциалисти в коментарите си във ФБ.

Още по темата

Нинова с драматично писмо: Крепостта БСП ще бъде предадена отвътре! Не позволявайте!

Станишев: Оставката на Нинова беше неизбежна, но нека сме с едно наум!

Член на НС на БСП: Филмът с оставката на Корнелия Нинова вече сме го гледали

Корнелия Нинова: Резултатите на БСП са катастрофални, подавам оставка

Виден социалист за Корнелия: Това не е оставка, а джакпот!


Припомняме, че още на 11 юни кметът на Садово Димитър Здравков, който единствен удържа победа на БСП в Пловдивска област на 9 юни, поиска оставката на Нинова и целия ѝ антураж.

Кметът на Садово Димитър Здравков поведе протеста на фермерите
Кметът на Садово Димитър Здравков

„Сега остава съмнението да не би това да е поредната нейна инсинуация и заблуда.  Ударихме дъното, дори повече! Нямаме време да чакаме! Призовавам всички социалисти, които милеят за БСП, да поискат оставката на този злонамерен председател на партията ни, който предаде всичките наши предци и който не се спира пред нищо, за да умъртви лявата идея. Длъжни сме да поискаме нейната оставка!“, призова Димитър Здравков.

Здравков, както кметът на община Първомай Николай Митков, и други техни колеги вече настояват Нинова „да си обере и целият неин антураж от „Позитано““. Искането за това вече е подкрепено и от останалите кметове на БСП в Пловдивска област.

„В Пловдив и областта да си прибере и нейното протеже – водач на областната листа на БСП Веска Ненчева“, настояват червените кметове от областта./ПП

 

Корнелия Петрова Нинова е родена на 16 януари 1969 г.

•           Висше образование – право, Софийски университет „Свети Климент Охридски“

•           Средно образование – Национална гимназия за древни езици и култури „Констaнтин Кирил Философ“ (НГДК)

•           Омъжена, майка на син

•           Езици: английски и френски

•           Преди да стартира политическата си кариера е била стажант-съдия в Софийски градски съд, юрисконсулт в Столична община, следовател в Столичното следствие.

•           От септември 2005 до 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външно-икономическата политика.

•           Народен представител в 41, 42, 43, 44, 45 и 46 Народно събрание на Република България.

•           Председател на парламентарната група „БСП за България” в 44-то и 45-то Народно събрание на Република България.

•           От 8 май 2016 година е председател на Българската социалистическа партия.

•           От 3 март 2017 година е вицепрезидент на Социалистическия интернационал.

•           На 12 септември 2020 г. е преизбрана за председател на БСП след като печели първия в историята на партията пряк избор за председател.

•          На 13 декември 2021 г. встъпва в длъжност като вицепремиер и министър на икономиката и индустрията на Република България.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...