Новини от Пловдив » Градът » Приемат документи за финансиране на произведения на пловдивски писатели и важни за града издания
Градът Книги Култура Общество Пловдив

Приемат документи за финансиране на произведения на пловдивски писатели и важни за града издания

Община Пловдив информира всички заинтересовани, че от 15 юни до 15 юли ще се приемат документи за финансиране по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за реда и условията за финансиране на проекти по програма „Култура“, част от Календара на културните събития на община Пловдив.

По този компонент се финансират веднъж годишно: подготовката до етап „електронна книга в PDF“ или превод на чужд език и подготовка до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани творби, важни за Пловдив) по реда и условията на раздели IV и VII от Наредбата.

Финансирането е в размер, както следва:

Подготовка на стихосбирка на български език до етап „електронна книга в PDF“ – до 1500 лв.

Подготовка на белетристична творба на български език до етап „електронна книга в PDF“ – до 5000лв.

Превод на чужд език и подготовка до етап „електронна книга в PDF“ на стихосбирка – до 5000 лв.

Превод на чужд език и подготовка до етап „електронна книга в PDF“ на белетристична творба – до 10000 лв.

Финансират се разходи за авторски хонорари, редакторска и коректорска дейност, превод, дизайн и такси за публикуване на произведението в електронни платформи.

Не се финансират разходи за отпечатване на произведението в книжно тяло.

Документи се приемат веднъж годишно – от 15 юни до 15 юли на всяка календарна година чрез електронната платформа „Програма Култура“ https://culture.plovdiv.bg/.

Всички документи следва да са подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП) на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

До края на 2024 г. документи могат да бъдат подавани и:

В деловодството на Община Пловдив с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“. По електронен път на адрес: culture@plovdiv.bg, подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

За подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на български език могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

За превод на творби на пловдивски писатели и важни за града издания на чужд език и оформлението им до етап „електронна книга в PDF“ могат да кандидатстват: български и чуждестранни юридически лица, вписани в Търговски регистър или Регистър на юридическите лица с нестопанска цел или аналогичен регистър в държавата, в която са установени, юридически лица, създадени със закон или с акт на държавен или общински орган, български и чуждестранни пълнолетни физически лица, упражняващи свободна професия, вписани в Регистър БУЛСТАТ или аналогичен регистър в държавата, в която са установени.

Не се подкрепят творби на автори, чийто постоянен и настоящ адрес е извън територията на Община Пловдив. Не се подкрепят предложения за финансиране, които вече са получили такова с общински средства по друга линия или от общинска фондация „Пловдив 2019“.

Всички документи тук: https://culture.plovdiv.bg/

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...