Новини от Пловдив » Важно » УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив откри изцяло реновираната Клиника по урология
Важно Градът Здраве Общество Пловдив

УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив откри изцяло реновираната Клиника по урология

С официална церемония и водосвет бе открита изцяло ремонтираната Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Обновяването е част от стратегическия план на ръководството за поетапна реновация на всички клинични звена в болницата.

На освещаването присъстваха изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов, Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен Свещеноиконом Протосингел на Пловдивска Митрополия Тодор Хаджиев,
зам.-директорът по Диагностична и лечебна дейност на База 1 проф. д-р Жанет Грудева, зам. -директорът по ДЛД на База 2 проф. д-р Иван Дечев, председателят на съвета на директорите доц. д-р Иван Соколов, бизнесменът и приятел на болницата Георги Гергов, началникът на Клиниката по урология проф. д-р Маджид Кадим и целият му екип, както и други началници на отделения и клиники.

“За мен е огромна чест да ви посрещна в новата ни клиника. Искам да благодаря на проф. Джамбазов и ръководството на болницата от името на целия екип и от свое име за усилията, които направиха този ремонт възможен. Нашите пациенти заслужават да получат не само адекватна болнична помощ, но и да бъдат настанени в чудесни битови условия”, каза проф. Кадим.

“Радвам се, че имаме низ от позитивни събития този сезон. Никога няма само добри неща, но имаме доста поводи за радост в нашата болница. С предишния ръководител на клиниката проф. Дечев отдавна забелязахме нуждата от преустройство тук. Ремонтът е мечта и на цялото ръководство още от преди 10 години. Не само този, а и на всички клинични звена, отделения и структури. Днес сме тук по повод това хубаво събитие, но искам да подчертая, че вие, екипът сте по-важни. Работейки в прекрасни условия, вие ще осигурите най-добрата грижа за пациентите. Знаем, че професионалното ви ниво е високо, но и те трябва да се чувстват и комфортно”, каза проф. Джамбазов.

Той подчерта, че УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив е на първо място по приходи като болница, без просрочени задължения. Напомни, че в момента на територията на лечебното заведение на бул. Пещерско шосе 66 се реализират проекти за над 72 милиона лева, за да се осигурят все по-добри условия за дейността на медицинските специалисти, администрацията и студентите и да се постигне възможно най-доброто и професионално ниво. Изпълнителният директор изката благодарности към г-н Гергов неговата подкрепа по време на пандемията, благодарение на която болницата успява да построи лаборатория за диагностика на COVID-19.

Цялостният ремонт на Клиниката по урология е с цел да се създаде комфорт в обслужването на пациентите и модернизация на облика. Подменени са дървените врати с нови алуминиеви, а витрината във фоайето е вече с двойна витрина и закалено стъкло и автоматично затваряне.

Подменена е водопроводната инсталация, като и всички тръби, кранове и сифони. Санитарните помещения са обновени с нови плочки, смесителни батерии, мивки и моноблокове. Монтирана е нова антибактериална ПВЦ настилка, окачени тавани и нова електроинсталация, включваща кабелоносеща и контактна система, осветителна и слаботокова инсталация.

 

Изградена е централна инсталация за отопление, вентилация и климатизация чрез VRF система, осигуряваща необходимия микроклимат през всички сезони. Ремонтът е на стойност 1 686 577,70 лв. без ДДС.

Клиниката по урология към университетската болница е една от водещите в страната, известна с лечението на сложни случаи и със своя млад екип от изключителни лекари и медицински специалисти. Те не само осигуряват високо професионално ниво на лечение, но и непрекъснато се стремят да подобряват качеството на грижите за пациентите.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...