Новини от Пловдив » Градът » Фестивалът „Франкофоли“ се мести отново на Гребната база в Пловдив
Градът Общество Пловдив

Фестивалът „Франкофоли“ се мести отново на Гребната база в Пловдив

Огромната сцена на „Франкофоли“ в Пловдив ще бъде издигната на Гребната база, а не на стадион „Христо Ботев“, както беше предвидено и обявено тази година, съобщиха организаторите на събитието.

На 21 и 22 юни, сцената на седмото издание в България на фестивала „Франкофоли“ в Пловдив ще бъде една от най-горещите музикални точки в Европа за феновете. Те ще могат да пеят и танцуват заедно с някои от най -интересните и търсени на световните сцени в момента поп музиканти.

Промяната на мястото в последния момент се налага поради риск съоръженията, необходими за изграждането на сцената и прилежащата обслужваща инфраструктура, в съчетание с високите температури, да увредят сериозно и трайно тревната настилка на новия стадион.

„Няколко дни след „Франкофоли“, на стадиона трябва да се проведе футболен мач, след като наскоро Ботев Пловдив спечели Купата на България и ще участва на Евротурнирите. Не бихме си позволили да поставим в риск следващото спортно събитие, затова заедно с Община на Пловдив и ръководството на стадиона, взехме решение да върнем фестивала тази година отново на Гребната база“, сподели Христина Спасова, директор на „Франкофоли“ за България.

През 2023, първото гостуване на фестивала в града под тепетата се проведе именно на Гребната база, където хиляди музикални фенове пяха и танцуваха със своите любими изпълнители.

Тази година, концерти на Иво Димче, Нувел Ваг, Ищар, Dj Willy William и Паров Стелар ще зарадват българските почитатели в първата вечер на фестивала у нас – 21 юни.

На 22 юни, събота, на сцената ще се качат Alexis Carlier, Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие – Рудиментал /Rudimental/.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019. Основен медиен партньор на събитието е Радио Енерджи.

 

Билетите за фестивала Франкофоли могат да бъдат закупени тук:

https://bit.ly/eventim-francofolies2024

https://bit.ly/kupibileti-francofolies2024

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...