Новини от Пловдив » Градът » Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ СНИМКИ
Градът Образование Общество Пловдив Район Източен

Емил Русинов вдига флаг „Екоучилище“ в ОУ „Пенчо Славейков“ СНИМКИ

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов гостува в училище “Пенчо Славейков” по покана на директора на училището Екатерина Делинова. Поводът бе призванието „Екоучилище“, което учебното заведение спечели по Международна програма „Екоучилища“, Българско Движение „Син флаг“, признава училището за еко, защото е изпълнило седемте стъпки от условията на програмата. Пестене на енергия, вода, озеленяване на тревните площи и разделно събиране на отпадъци са част от целите, които училището си е поставило и изпълнило.

Кметството на район „Източен“ подкрепи тази инициатива, като осигури огромен шишеяд, в който се събират пластмасови бутилки. Емил Русинов, директорът на учебното заведение и децата тържествено издигнаха флага, съпроводен от Еко-комитета на училището, в който влизат ученици, учители, родители, служители и партньори.

Паралелно с това знаково събитие, Емил Русинов уважи музикалната програма по случай завършването на учебната година за част от учениците и „Ден на отворените врати“. В училището се обучават ученици в три специалности – „Шивачество“, „Производство на мебели“ и „Шлосерство“. Кметът разгледа специализираните кабинети с изложените в тях изделия и за трите направления.

„Щастлив съм да съм част от това знаково събитие за училището. Развитието на зелената екосистема е важно за по-добрия начин на живот и опазване на околната среда. Това високо световно призвание „Екоучилище“ е за пример сред пловдивските училища“, каза Русинов.

ОУ „Пенчо Славейков “ става част от световната мрежа на Екоучилищата, която включва 59 000 учебни заведения, в над 75 страни от цял свят.
Събитието приключи с богата музикална програма с традиционни народни танци и песни изпълнени от учениците.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...