Новини от Пловдив » Важно » УХТ започва в понеделник приема на документи за участие в класиране и явяване на изпити
Важно Образование Общество Пловдив Пловдив Важно

УХТ започва в понеделник приема на документи за участие в класиране и явяване на изпити

Ректорът на УХТ в Пловдив проф. Галин Иванов ще даде символичен старт на приема на документи за участие в класиране и явяване на кандидатстудентски изпити за бакалаври на 17 юни 2024 г. – понеделник. Крайният срок е 1 юли, а на следващия ден са редовните приемни изпити.

Кандидат-студентите могат да избират между 25 специалности в Технологичен, Технически и Стопански факултет съобщи функционалният декан по студентска дейност и продължаващо обучение доц. Десислава Вангелова.

Ректорът отбеляза, че кампанията започна още през март с провеждането на първите предварителни изпити по химия и опазване на околната среда, математика, биология и чужд език по избор. До този момент кандидатите бяха изключително мотивирани, което личи от блестящите резултати от тестовете, каза проф. Иванов.

Кандидатстудентски документи ще се приемат на място в Центъра за прием на документи в университета всеки ден от 8,30 до 16,30 часа.

Документи могат да се подадат и онлайн от 17 юни до 1 юли 2024 г. (ВИЖ ТУК). Желаните специалности трябват да бъдат вписани с подаването на документите.

Богати са възможностите за прием на кандидат-студенти за учебната 2024/2025 г. Те могат да се борят за място в УХТ с оценка от кандидатстудентските изпити, от Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.

Шанс за влизане в университета дават и предварителни изпити, на които кандидатите са се явили, както и доброто представяне на националния ученическия конкурс „Млади изследователи 2024“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...