Новини от Пловдив » Важно » Футболисти за общо 12 млрд. евро играят на Евро 2024
Важно ЕВРО2024 Световен Футбол Спорт Спорт Важно

Футболисти за общо 12 млрд. евро играят на Евро 2024

Кадър: NOVA

Тази вечер започна Европейското първенство по футбол. В исторически план 10 отбора са ставали европейски шампиони. Рекордьори по брой европейски титли са германците, които делят първото място с Испания. Първият европейски шампион е Съветският съюз през 1960 година, а настоящият носител на купата е Италия.

2006 г. Берлин коронова новия футболен крал. Италия ликува със световната титла. А Франция потъна в скръб. А Маншафтът изгледа финала… по телевизията.

18 години по-късно Германия се готви за реванш. „Много съм развълнувана. По-развълнуван от внуците си даже”, казва Уте Бауман.

Първи немският ребус ще опита да разгадае Шотландия. Но шоуто преди двубоя открадна привърженик, който стигна до Мюнхен от Глазгоу пеша… за 41 дни.

„Сега съм малко уморен. Адреналинът ми помогна да стигна до тук”, казва Крейг Фъргюсън.

В турнира участват 24 отбора. Ще се изиграят общо 51 мача на 10 различни стадиона.

„Предходното Европейско първенство беше в пост COVID обстановка, трябваше да бъдат спазвани много рестрикции. В Германия именно това ще възтържествува – традиционното Европейско първенство”, коментира спортният журналист на NOVA Валерия Видева.

На терените в Германия ще излязат футболисти на обща стойност около 12 млрд. евро. Най-скъпо оценяван е отборът на Англия, а най-ниско – на Румъния.

„Разчитам някой тим да ни изненада приятно, както бе Мароко на Мондиала в Катар и, лично аз, очаквам това да е отборът на Албания”, коментира журналистът Ясен Дараков.

На този фон сърцето на София също затуптя в ритъма на шампионата. А английските пъбове в столицата са готови да посрещнат запалянковците.

„Напливът, особено при заведения от нашия тип, е много голям. Основно чужденци са при нас”, казват от заведенията.

А опасност бирата да свърши – няма.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...