Новини от Пловдив » България » 36 български полицаи отиват във Франция за охрана на Олимпиадата
България Важно Полиция Свят Спорт Спорт Важно

36 български полицаи отиват във Франция за охрана на Олимпиадата

Снимка: МВР

България изпраща 36 полицаи за охрана на летните Олимпийски и Параолимпийски игри през юли и август във Франция.

Днес те бяха посрещнати в резиденцията от френския посланик в София Н. Пр. Жоел Мейер.

По време на подготовката на събитието Министерството на вътрешните работи на Франция отправи молба до над 40 държави за изпращане на техни полицаи на място.

Общо 31 български гранични полицаи ще работят на летище Орли в Париж и на френско-испанската граница (гр. Перпинян). МВР изпраща и петима полицаи водачи на кучета, обучени да откриват експлозиви, които ще работят в Париж.

Посланик Мейер приветства българските полицаи и благодари за техния бъдещ принос за гарантиране на сигурността на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж.

Той подчерта, че България е първата страна, отговорила на молбата за съдействие, което по негови думи за пореден път показва нивото и качеството на съвместното сътрудничество. Жоел Мейер добави, че в България има общност от около 2000 френски граждани и всеки път, когато някой от тях е имал трудности и се е обръщал за съдействие към полицията, му е бил оказван добър прием и професионално отношение.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев пък подчерта, че обезпечаването на сигурността на Олимпиадата е голямо предизвикателство, особено на фона на сложната международна обстановка. Той заяви, че мисията на българските служители на реда е повод за национална гордост и им пожела успех.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...